«Ξέρω πως είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση για την κοινωνία. Κατανοώ πως όταν παίρνεις ακόμα κάτι από κάποιον που του έχεις επιβάλει  ήδη μέτρα. Ωστόσο, κάθε μικρό βήμα δίνει στους δανειστές να καταλάβουν πως εννοείς τα όσα λες και κινείσαι προς τα βήματα της εξυγίανσης», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.
 
«Δεν τα κάνουμε όλα τέλεια αλλά προσπαθούμε να κρατήσουμε ισορροπίες. Αν είναι δυνατόν, αυτοί που συντάσσονται με το ΔΝΤ, να μας κατηγορούν για επιπλέον ύφεση. Ποτέ δεν συνέβη αυτό. Παλεύουμε και παίρνουμε μέτρα, κάποια από τα οποία ξέρουμε πως είναι υφεσιακά», σημείωσε ο ίδιος και συμπλήρωσε ότι «δεν είναι το ίδιο να έχεις ταμείο που να είναι μόνο για τις ιδιωτικοποιήσεις και ταμείο που να συμβάλει στις επενδύσεις και την ανάπτυξη».
«Δεν θέλω να πω ποια θα είναι η λύση στις 24, θα σας πως όμως τι δεν θα υπάρχει» είπε ο υπουργός Οικονομικών τονίζοντας ότι θα είναι μία ρύθμιση που δεν θα βασίζεται σε παρεμβάσεις «εάν χρειαστεί», αλλά βάσει αντικειμενικών δεδομένων.
 
Στη συνέχεια, ο Ευκλ. Τσακαλώτος προέβλεψε πως εφόσον υπάρξει λύση για το χρέος «θα αρχίσει η αντίστροφη πορεία της ελληνικής οικονομίας» και θα δοθεί ένα θετικό σήμα στις αγορές.

Υπάρχει κίνδυνος για τα δημόσια αγαθά. Ναι, είναι αλήθεια αυτό. Αυτό ακριβώς προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε: την ασφάλεια και τα δικαιώματα των δημοσίων αγαθών ώστε να μην υπάρξει εμπορευματοποίηση. Δεν είναι αλάνθαστα αυτά που κάνουμε, αλλά μη βρίσκεται λάθη εκεί που δεν υπάρχουν.

Επίσης ο ίδιος σημείωσε ότι η αξιοποίηση του Ταμείου εξυπηρετεί μόνο το νέο χρέος και όχι το σύνολο του χρέους, όπως το ΤΑΙΠΕΔ. Αναφορικά με την έλλειψη λογοδοσίας, ο Ευκλ.. Τσακαλώτος είπε ότι το ΔΣ του Ταμείου υποχρεούται να δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στη Βουλή.

 
«Δεν πιστεύουμε μόνο στην αξία των ιδιωτών αλλά και στο δημόσιο συμφέρον. Η Αλ. Παπαρηγα είπε πως «δεν φταίει ο Σαμαράς αλλά η πολιτική που ήθελε να γονατίσει τον λαό». «Συμφωνώ και υπογράφω», επισήμανε ο ίδιος ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «η διαφορά μας είναι στη σχηματοποίηση που έχει το ΚΚΕ. «Εδώ είναι ο σοσιαλισμός, εδώ ο καπιταλισμός». Δεν το βλέπουμε έτσι. Πρέπει να δει ο κόσμος στην πράξη πως υπάρχουν λύσεις στην Αριστερά. Η κυβέρνηση της Αριστεράς συνεχίζει.