«Ο κ. Τσίπρας μας έλεγε πως είχε αυταπάτες και όχι να τον κατηγορήσουμε για ψέματα. Τι είναι χειρότερο; Ένας ψεύτης πρωθυπουργός ή ένας αυταπατώμενος που δεν ξέρει τι συμβαίνει γύρω του; Ένα πράγμα είναι βέβαιο. Είτε ψεύτης, είτε αυταπατώμενος δε μπορείτε να είστε πρωθυπουργός αυτής της χώρας», δήλωσε κατά την πρωτολογία του στη Βουλή.

Για ακόμη μια φορά ο Κ. Μητσοτάκης έθεσε ζήτημα πρόωρων εκλογών, καθώς η σημερινή κυβέρνηση αποτελεί πρόβλημα για τον τόπο. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι το πρόβλημα και πρέπει να φύγει το γρηγορότερο. Γι’ αυτό το αίτημά μας για πρόωρες εκλογές παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ».

Αναφερόμενος στον «κόφτη», τόνισε πως είναι «ρήτρα προσωπικής αναξιοπιστίας» του Τσίπρα και τον ξευτιλίζει. «Καμιά κυβέρνηση δεν βρέθηκε σε τόσο χαμηλό σημείο αξιοπιστίας. Ο “κόφτης” είναι η ρήτρα της προσωπικής σας αναξιοπιστίας. Έχουν καταλάβει ότι θα κάνετε τα πάντα για να μείνετε στην εξουσία. Και σας δένουν πισθάγκωνα. Σας εξευτελίζουν με τον “κόφτη” και σας εξευτελίζουν στον υπερθετικό με το υπερταμείο»