«Ο άνθρωπος που ξεκίνησε λέγοντας “είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα”, υπονομεύει και παρακάμπτει το ρόλο της Βουλής. Ο άνθρωπος που θα άλλαζε την Ευρώπη έγινε ο πρόθυμος πρωθυπουργός των πιο συντηρητικών κύκλων. Ο άνθρωπος που θα χόρευε τις αγορές με νταούλια και ζουρνάδες στήνει χορό πλειστηριασμών. Ο άνθρωπος που θα έδινε αξιοπρέπεια στο λαό φορτώνει ασήκωτα βάρη στους αδύναμους, διαλύει τη μεσαία τάξη και οδηγεί τη χώρα σε φτωχοποίηση», επεσήμανε η κ. Γεννηματά.

Έκανε λόγο επίσης για κυβέρνηση με «ισχνή-οριακή πλειοψηφία 153 βουλευτών.» Εκίμησε ότι «η συνοχή της έχει ως συγκολλητική ύλη την παραμονή τους στην εξουσία. Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση του προχωρούν μόνοι τους, απομονωμένοι πολιτικά και κοινωνικά». 

Η κ. Γεννηματά μίλησε για «θέατρο του παραλόγου με πρωταγωνιστή την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, που θα τελειώσει σύντομα» και πρόσθεσε ότι αυτή η κακή παράσταση έχει ημερομηνία λήξης. Δεν κόβει εισιτήρια, σε λίγο δεν θα έχει καθόλου θεατές»

«Τα διαλύετε όλα. Οι 80.000 δικαιούχοι σήμερα -και 400.000 αύριο- του ΕΚΑΣ, δεν πρέπει να προστατευθούν; Είναι μήπως και αυτοί ο συνταξιούχοι των 650 ευρώ «πλούσιοι» Έλληνες; Ή μήπως «φοροφυγάδες» όπως τους αποκάλεσαν βουλευτές σας», σημείωσε και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω τη διάταξη για το ΕΚΑΣ. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε ακόμα «νέα αυταπάτη το κλείσιμο της αξιολόγησης και τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι θα πυροδοτήσει την ανάπτυξη».

Η κ. Γεννηματά τόνισε την ανάγκη εθνικής γραμμής και κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης που να υπηρετεί τη χώρα και πρόσθεσε: «Το ζήτημα είναι τα αδιέξοδα της κυβέρνησης να μην γίνουν αδιέξοδα για την χώρα» Επιτέλους θα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις για αυτό το τόπο με βάση το εθνικό συμφέρον και όχι με τα όνειρα του καθενός να γίνει πρωθυπουργός.

«Έχουμε αυτή τη θέση από το 2012 και επιμένουμε. Και αυτό έστω και τώρα ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους. Αρκετές ευκαιρίες και πολύτιμος χρόνος χάθηκαν και τα περιθώρια στενεύουν». «Εσείς γονατίσατε, δεν θα γονατίσει όμως η Ελλάδα», κατέληξε η κ. Γεννηματά.