Όπως δήλωσε ο Α. Τσίπρας, η Ελλάδα «μπαίνει από την επόμενη εβδομάδα σε μια νέα εποχή», καθώς «σήμερα ολοκληρώνουμε έναν δύσκολο κύκλο», ενώ έκανε λόγο και άνοιξη της οικονομίας που έρχεται ως επιστέγασμα της σκληρής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης, η οποία απέδειξε «ότι ξέρουμε να κρατάμε τις κόκκινες γραμμές, να παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις και να κατανέμουμε ισομερώς τα βάρη».

Αναφερόμενος στο υπερταμείο, υποστήριξε πως στην «5μελή διοίκηση 3 μέλη θα επιλέγονται από μας και 2 από τους δανειστές», χαρακτηρίζοντας «σενάριο επιστημονικής φαντασίας» το να περάσουν θέσεις των δανειστών που θα είναι κατά των ελληνικών συμφερόντων.

Επανέλαβε ότι το 50% των εσόδων θα πηγαίνει στην πραγματική οικονομία και την ανάπτυξη και το υπόλοιπο 50% θα πηγαίνει στο χρέος της τρέχουσας δανειακής σύμβασης και όχι του συσσωρευμένου χρέους και απέκρουσε τις επιθέσεις για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, δηλώνοντας ότι επισημαίνοντας ότι ρητά στο νόμο ορίζεται πως το είναι Ταμείο είναι ειδικού σκοπού και η μετοχή του είναι αμεταβίβαστη και ακατάσχετη.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στις προηγούμενες κυβερνήσεις και τον Κ. Μητσοτάκη που συμμετείχε σε αυτές, υπογραμμίζοντας πως τους κατηγορούν «αυτοί που τόσα χρόνια έφεραν την ύφεση, τη συρρίκνωση του ΑΕΠ και τώρα μιλάνε για μαγικές λύσεις που θα φέρουν την ανάπτυξη». Παραδέχθηκε πως υπάρχουν υφεσιακά μέτρα με το τελευταίο μνημόνιο, «αλλά κάνουμε αυτό που μπορούμε για να διανεμηθεί με σωστό τρόπο το βάρος».