Η διεθνής διάσκεψη  θα διεξαχθεί σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών και διεθνών οργανισμών και σύμφωνα με όσους θα συμμετέχουν, θα έχει ως στόχο να συζητηθούν τα σημαντικά θέματα για την περιοχή και κυρίως η σχέση ανάμεσα σε Παλαιστίνη και Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου τάχθηκε κατά της συγκεκριμένης συνάντησης και ζήτησε διμερείς διαπραγματεύσεις με την Παλαιστίνη. Η πρόταση του απορρίφθηκε από τον παλαιστίνιο πρωθυπουργό, Ράμι Χαμντάλα, που θεωρεί ότι ο Νετανιάχου έχει στόχο να κερδίσει χρόνο και όχι να μπει σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις.

«Οι Ισραηλινοί ξέρουν ότι η διεθνής αυτή διάσκεψη θα διεξαχθεί στις 3 Ιουνίου στο Παρίσι, ξέρουν ότι οι Αμερικανοί, για παράδειγμα, θα είναι παρόντες με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι, ξέρουν επίσης ότι πρέπει οπωσδήποτε να έχουν διάλογο με τις αραβικές χώρες, νομίζω με την Αίγυπτο, την Ιορδανία αλλά και αύριο αναμφίβολα και με τη Σαουδική Αραβία», δήλωσε ο γάλλος πρωθυπουργός, Μάνουελ Βαλς.

Παράλληλα, υποστήριξε πως «είμαστε φίλοι με το Ισραήλ και την Παλαιστίνη» και διέψευσε ότι η συνάντηση αυτή γίνεται στην πλάτη των δύο χωρών. «Δεν το κάνουμε στην πλάτη των Ισραηλινών ή των Παλαιστινίων, αλλά με τη βούληση να αποκατασταθεί ένας ισότιμος διάλογος μεταξύ των δύο αρχών, μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, για να επιτευχθεί η δημιουργία δύο κρατών, ενός ισραηλινού κράτους, ενός παλαιστινιακού κράτους», ανέφερε χαρακτηριστικά.