Ο Ν. Αναστασιάδης θα συναντηθεί αρχικά με τον Α. Τσίπρα, στις 10:30 το πρωί και περίπου δύο ώρες μετά θα συναντηθεί με τον Κ. Μητσοτάκη. Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί το επεισόδιο που προέκυψε στην Κωνσταντινούπολη την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι η διπλωματική εμπλοκή προέκυψε όταν παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν προς τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ότι ο Μουσταφά Ακιντζί δεν θα συμμετείχε στις διεργασίες της Συνόδου, τελικά κατέφθασε στην Κωνσταντινούπολη για να λάβει μέρος στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν των αρχηγών κρατών, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», η αιφνίδια άφιξη του Τουρκοκύπριου ηγέτη – η οποία κρατήθηκε μυστική μέχρι την τελευταία στιγμή – ανάγκασε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ακυρώσει τη συμμετοχή του στο επίσημο δείπνο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο Ν. Αναστασιάδης ακύρωσε και την προγραμματισμένη για την Παρασκευή συνάντηση με τον Ακιντζί. «Μετά και τις χθεσινές απαράδεκτες ενέργειες, ο κ. Αναστασιάδης διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την πραγματοποίηση της συνάντησης», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.