Κάνοντας αναφορά στο θέμα των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων, ο Δρίτσας τόνισε ότι τίποτα δεν είναι ξεκρέμαστο αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένα πλέγμα προστασίας, που έχει ήδη αποτυπωθεί στο κείμενο της σύμβασης παραχώρηση μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ, αλλά και στο νομοσχέδιο για τη δημόσια αρχή λιμένος. Επίσης ο ίδιος σημείωσε ότι έχουν ήδη δρομολογηθεί και επιπλέον πρωτοβουλίες για μεγαλύτερη κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
 
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) Γιώργος Γεωργακόπουλος, με αφορμή τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεων των εργαζομένων από την Πέμπτη στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, δήλωσε  ότι οι ιδιωτικοποιήσεις των δύο μεγάλων λιμανιών της χώρας δεν αποτελεί μοντέλο εθνικής λιμενικής πολιτικής, αλλά αντι-αναπτυξιακή πράξη και συμπλήρωσε ότι «έχουμε δηλώσει προς την κυβέρνηση ότι σε κάθε εξέλιξη στα λιμάνια θέλουμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη σταθερή εργασία με κατοχυρωμένες εργασιακές σχέσεις». 
 
Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι αυτό που ζητούν αυτή τη στιγμή είναι έγκριση κανονιστική πράξης από το διοικητικό συμβούλιο των οργανισμών λιμένων με κοινή υπουργική απόφαση ή με απευθείας νόμο στην οποία θα προσδιορίζεται ότι η σχέση μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη να μην λύνεται παρά μόνον κάτω από συγκεκριμένους λόγους (πειθαρχικά παραπτώματα) και με αποφάσεις συλλογικών οργάνων.
 
Σήμερα, στις 11 το πρωί, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά και πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας.