Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ημερησία», ο Τρ. Αλεξιάδης έστειλε μήνυμα στους φορολογούμενους που δεν ακολουθούν τον νόμο και φοροδιαφεύγουν, επισημαίνοντας ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν θα χαριστούν στους παραβάτες.

Αναφορικά με την αδυναμία ταχύτερης λειτουργίας του ελεγκτικού μηχανισμού, ο αναπληρωτής υπουργός ομολογεί ότι καθημερινά «ζούμε με τον φόβο μην παραγραφούν μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής». Δηλώνει ότι παρακολουθείται η πορεία των ελέγχων και είναι θετική ιδιαίτερα για τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς, ενώ κάνει λόγο για δυσκολία ελέγχου στην πρώτη λίστα στην οποία χρειάστηκαν τρία χρόνια για να ταυτοποιηθεί το πρώτο όνομα. Αντίθετα, με την δεύτερη, μέσα σε τρεις βδομάδες, ταυτοποιήθηκαν εκατοντάδες ονόματα και οι οικονομικοί εισαγγελείς ολοκλήρωσαν τις έρευνες σε 1.000 άτομα τα οποία ήδη ελέγχονται φορολογικά σε βάθος.

Ο Τρ. Αλεξιάδης ανακοίνωσε ότι και αυτήν τη τουριστική περίοδο θα είναι επί ποδός ο «στρατός» και τα «όπλα» των ελεγκτικών μηχανισμών, με τους ελέγχους να εντείνονται στα καπνικά προϊόντα, το λαθρεμπόριο των οποίων αναμένεται να αυξηθεί λόγω της αύξησης του φόρου.

Για τον ΕΝΦΙΑ, υποστήριξε ότι φέτος η εκκαθάρισή του θα αρχίσει τον Ιούλιο και θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις, βάσει των ισχυουσών αντικειμενικών αξιών, ενώ το 2017 θα υπολογιστεί με βάση τις εμπορικές τιμές των ακινήτων. Επίσης, θα ακολουθήσουν πολλές παρεμβάσεις στη φορολογία ακινήτων, στον ΦΠΑ, φόρους μεταβίβασης, κληρονομιάς, γονικής παροχής κ.α. «Το περιουσιολόγιο θα είναι μια καλή αρχή για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση κάθε φορολογούμενου και από εκεί και πέρα θα πάμε σε μια λογική μεταβίβασης στις νέες γενιές», ανέφερε σχετικά.