«Αν ενδίδαμε στον δρόμο και στο CGT επειδή μας απασχολούσε επίμονα η σύντομη περίοδος μέχρι το 2017 θα χάναμε τα πάντα», δήλωσε ο Βαλς στη γαλλική εφημερίδα. Σημειώνεται πως το 2017 αναμένεται να διεξαχθούν προεδρικές εκλογές.
 
Το συνδικάτο CGT έχει διοργανώσει διαδηλώσεις, απεργίες στους σιδηρόδρομους και αποκλεισμούς διυλιστηρίων ώστε να πιέσει την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα σχέδιά της που θα καταστήσουν πιο εύκολο για τις επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν και να απολύουν εργαζομένους.
 
Η κυβέρνηση πιέζεται να εξεύρει λύση στην τελευταία αντιπαράθεση πριν από τις 10 Ιουνίου, οπότε ξεκινά το Euro 2016 στη Γαλλία.
 
«Πρώτα και πάνω απ΄όλα πρέπει να είμαστε σταθεροί», είπε ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν σε συνέντευξή του στο Reuters, επιμένοντας στην κυβερνητική στάση. «Αν κάνουμε κάτι άλλο θα ήταν λάθος ως προς τα (υπόλοιπα) συνδικάτα, τα περισσότερα από τα οποία υποστηρίζουν το κείμενο», πρόσθεσε.
 
Ο Σαπέν συμφωνεί με τη σκληρή στάση που τηρεί ο Βαλς και είπε πως παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο LCP την περασμένη εβδομάδα, όταν είπε ότι θα μπορούσε να αποσυρθεί το τμήμα εκείνο του νομοσχεδίου που δίνει την επιλογή στις επιχειρήσεις να μην τηρούν τις εθνικές υποχρεώσεις τους όσον αφορά την προστασία της εργασίας, αν υιοθετήσουν επιχειρησιακές συμβάσεις για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας με τη συγκατάθεση της πλειονότητας των υπαλλήλων.