Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην πρόβλεψη για δημοσιονομική προσαρμογή, οι συνταξιούχοι θα πάρουν επίδομα που θα χορηγηθεί λογιστικά από το πρωτογενές πλεόνασμα ώστε να μην χρειαστεί να επιστρέψουν το ΕΚΑΣ. «Τηρούμε τη συμφωνία κατά γράμμα, αλλά σε αυτό το θέμα μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, γιατί το μέτρο είναι εκτός μνημονίου» δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος. 

Παράλληλα υποστήριξε πως είναι μια απόφαση που είχε συμφωνηθεί τον Ιούλιο με τους ψήφους της αντιπολίτευσης, ενώ επισήμανε ότι «δεν είναι αριστερό μνημόνιο αυτό, είναι νεοφιλελεύθερο μνημόνιο που προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε με αντίθετα μέτρα και αυτό κάναμε».

«Προσπαθούμε να πάρουμε πολλά από τους λίγους και λίγα από τους πολλούς… Είναι σαφέστατη επιλογή ποιους θέλουμε να επιβαρύνουμε», δήλωσε στο ΣΚΑΙ ο Γ. Κατρούγκλαος σχετικά με τους νέους φόρους και πρόσθεσε ότι «μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς νερό ή ρεύμα».

Αναφερόμενος στη διάταξη του νομοσχεδίου για τις offshore που ψηφίστηκε στο πολυνομοσχέδιο τόνισε ότι είναι θέμα που πρέπει να ρυθμιστεί γιατί οδηγεί σε ανεπιτυχή αποτελέσματα φέρνοντας ως παράδειγμα τον Παύλο Χαϊκάλη. «Του στοίχισε τη θέση του στη Βουλή, δεν είχε εξωχώριο εταιρεία, είχε εταιρεία στην Κύπρο για να διαχειρίζεται τα κέρδη από τη δραστηριότητά του εκεί».