Aναφορικά με το δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου, τόνισε ότι η Βρετανία πρέπει να παραμείνει στην ΕΕ όχι μόνο για λόγους πολιτικούς και εθνικής ασφαλείας, αλλά και για το καλό της βρετανικής επιστήμης.

«Έχουν παρέλθει οι μέρες που μπορούσαμε (σ.σ. οι Βρετανοί) να είμαστε μόνοι ενάντια στον κόσμο. Έχουμε ανάγκη να είμαστε τμήμα μιας μεγαλύτερης ομάδας κρατών, τόσο για την ασφάλειά μας, όσο και για το εμπόριό μας. Η πιθανότητα μιας εξόδου από την ΕΕ έχει ήδη οδηγήσει σε απότομη πτώση της λίρας, επειδή οι αγορές κρίνουν ότι κάτι τέτοιο θα βλάψει την οικονομία μας», ανέφερε στην εκπομπή «Καλημέρα Βρετανία» του ITV, σύμφωνα με τη «Guardian».

Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα της παραμονής στην ΕΕ, ανέφερε χαρακτηριστικά τη μετανάστευση. «Η παραμονή μας ενισχύει την κινητικότητα των ανθρώπων. Οι φοιτητές μπορούννα έλθουν εδώ από τις χώρες της ΕΕ για να σπουδάσουν και οι δικοί μας φοιτητές να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αλλά το πιο σημαντικό, στο επίπεδο της έρευνας», πρόσθεσε, «είναι ότι η ανταλλαγή ανθρώπων επιτρέπει στην πιο γρήγορη μεταφορά δεξιοτήτων, φέρνει νέους ανθρώπους με διαφορετικές ιδέες και διαφορετικό υπόβαθρο».

Ακόμα, αναφερόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει λάβει το χρίσμα από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, ο φυσικός δήλωσε ότι αδυνατεί να κατανοήσει τη δημοφιλία του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών στις ΗΠΑ, καθώς, όπως είπε, ο Τραμπ «είναι ένας δημαγωγός που φαίνεται να απευθύνεται στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή».

Πηγή: The Guardian