Όσον αφορά το περιστατικό στο Τουλκράμ, οι στρατιώτες ισχυρίστηκαν πως η νεαρή κοπέλα επιχείρησε να τους επιτεθεί με μαχαίρι, κάτι το οποίο ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται από τις επίσημες Ισραηλινές Αρχές.

Τον θάνατο του κοριτσιού επιβεβαίωσε και το Υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης, ωστόσο δεν έδωσε στοιχεία για την ταυτότητα και την ακριβή ηλικία της παρά μόνο μια φωτογραφία από το σημείο του συμβάντος. 

Αξίζει να σημειωθεί πως, για μια ακόμη φορά, οι ισραηλινοί στρατιώτες δεν επέτρεψαν την προσέγγιση ασθενοφόρου του Παλαιστινιακού κράτους που είχε φτάσει στο σημείο για να αντιμετωπίσει ιατρικά το περιστατικό. 

Εν τω μεταξύ, ελεύθερος αφέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και μετά από διοικητική κράτηση 10 μηνών,  ο 20χρονος Meir Ettinger, επικεφαλής εξτρεμιστικής οργάνωσης, ο οποίος τον προηγούμενο Ιούλιο είχε βάλει φωτιά σε σπίτι οικογένειας Παλαιστινίων στο χωριό Δούμα και από την οποία έχασαν τη ζωή τους οι δυο γονείς και ένα μωρό ενώ ο μόλις 5 ετών αδερφός του νοσηλεύτηκε επί 10 περίπου μήνες σε νοσοκομείο, έχοντας εγκαύματα τρίτου βαθμού και στο 70% του σώματός του.

Ο Meir Ettinger ο οποίος έχει εξαιρετικά βαρύ ιστορικό ακόμη και για πράξεις που αφορούν συνωμοσία κατά του κράτους αλλά και σωρεία εγκληματικών πράξεων κατά Παλαιστινίων, είναι εγγονός του δολοφονημένου ακροδεξιού «ακτιβιστή» (Ultras), Meir Kahane.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Haaretz, στον Ettinger έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι που του απαγορεύουν την κυκλοφορία σε περιοχές της Δυτικής Όχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, καθώς επίσης και το να πλησιάσει ή να έρθει σε άλλου τύπου επαφή με 93 συγκεκριμένα άτομα.

Συγκεκριμένα, ο Meir Ettinger βαρύνεται με τις κατηγορίες της «ενθάρρυνσης πράξεων βίας που βλάπτουν την ασφάλεια του Ισραήλ καθώς και για την οργάνωση βίαιης εξέγερσης με στόχο την ανατροπή του κράτους».

Ο ίδιος επίσης φέρεται να εμπλέκεται άμεσα και σε άλλη περίπτωση εμπρησμού σπιτιού Παλαιστινίων, τον Νοέμβριο του 2014.