Σύμφωνα με την Όλγα Γεροβασίλη, οι εκκρεμότητες σχετικά με την παραχώρηση του Ελληνικού και τις αλλαγές στη δομή της πολιτικής αεροπορίας, προκειμένου να προχωρήσει η ιδιωτικοποίησή τους, λύθηκαν σήμερα.

Συγκεκριμένα, κατά την κυβερνητική εκπρόσωπο εντός της ημέρας θα γίνει η υπογραφή μνημονίου (MoU) μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και αναδόχου με χρονικό ορίζοντα την 16η Νοεμβρίου του 2016.

Αυτό κατά την ίδια σημαίνει ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για το Ελληνικό, διότι για την κυβέρνηση ο στόχος είναι η αύξηση επενδύσεων με δημόσιο όφελος, η αύξηση πρασίνου με μείωση δόμησης.

Η Όλγα Γεροβασίλη αρνήθηκε ότι υπάρχει προαπαιτούμενο στην αξιολόγηση η εξασφάλιση του «ακαταδίωκτου» για τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ σε ό,τι αφορά τη μεταβίβαση του 5% των μετοχών του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ, ανέφερε ότι δεν αποτελεί «αγκάθι», διότι η διευθέτησή του δεν αφορά την κυβέρνηση αλλά κάποιες ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν με την Deutsche Telekom και θα έχουν διευθετηθεί έως την εκταμίευση της δόσης.

Αναθεώρηση Συντάγματος και εργασιακά

Παράλληλα, η Όλγα Γεροβασίλη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διενεργηθεί δημοψήφισμα για την πρόταση της κυβέρνησης και την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Σχετικά με τα εργασιακά, χαρακτήρισε προσπάθεια κατατρομοκράτησης όσα ακούγονται περί κατάργησης 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει στο τραπέζι τέτοιο αίτημα.

Αυτό που υπάρχει, είπε, είναι οι θέσεις του ΔΝΤ που έχει ήδη απορρίψει η κυβέρνηση για αλλαγή συνδικαλιστικού νόμου, lockout και ομαδικές απολύσεις, τονίζοντας ότι το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης το επόμενο διάστημα θα είναι και η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.