Σύμφωνα με την έρευνα , που ασχολείται με τον «ευρωσκεπτικισμό πέρα από το Brexit», ελαφρώς καλύτερη αλλά και πάλι αρνητική είναι η κατάσταση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για παράδειγμα το 60% των Γάλλων δηλώνει αντίθετο με τις πολιτικές της Ε.Ε., ενώ σε Γερμανία, Ισπανία, Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο το ποσοστό αγγίζει το 50%. Στον αντίποδα βρίσκονται χώρες όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία, όπου η πλειοψηφία των πολιτών δείχνει να εμπιστεύεται την Ε.Ε.

Όπως επισημαίνεται στην έρευνα, «το 2004, το 69% των Γάλλων ψηφοφόρων και το 58% των Γερμανών υποστήριζαν την Ε.Ε., ενώ δεν υπήρχε ούτε μία χώρα η οποία να καταγράφει αρνητική άποψη.» Ωστόσο από το 2008 και μετά η πορεία είναι κατά βάση πτωτική

Παράλληλα, τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι δεν υπάρχει ούτε μία ευρωπαϊκή χώρα που να τάσσεται υπέρ της παραχώρησης περισσότερων εξουσιών στις Βρυξέλλες.
Περίπου τα δύο τρίτα των Ελλήνων (68 %) και των Βρετανών (65 %) θέλουν μέρος της εξουσίας που έχει η ΕΕ να επιστρέψει στην Αθήνα και το Λονδίνο. Περιορισμό των εξουσιών της Ε.Ε. επιθυμεί το 47% στη Σουηδία, το 44% στην Ολλανδία το 43% στη Γερμανία και το 39% την Ιταλία.

Βασικές αιτίες για την αυξανόμενη δυσαρέσκεια φαίνεται ότι είναι αφενός οι αποφάσεις της Ένωσης στο τομέα της οικονομίας και αφετέρου η χειρισμοί της στο προσφυγικό ζήτημα. Σε αυτά τα δύο ζητήματα, που κυριάρχησαν στην ατζέντα σημειώνονται μεγάλα ποσοστά δυσαρέσκειας.