«Η ευρωπαϊκή οικονομία αποκτά momentum, αλλά η αβεβαιότητα είναι υψηλή και οι προοπτικές του πληθωρισμού παραμένουν υποτονικές. Οι καθοδικοί κίνδυνοι είναι αυξημένοι, λόγω της εύθραυστης κατάστασης της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και των γεωπολιτικών εξελίξεων», δήλωσε ο Ντράγκι κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Σχετικά με την Ελλάδα, υπογράμμισε ότι η κατάσταση σταθεροποιείται, ενώ κομβικό ρόλο θα παίξει η νέα νομοθεσία για τα «κόκκινα» δάνεια που θα επιτρέψει στις τράπεζες την καλύτερη διαχείριση τους.  Εκτίμησε πως με τη σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης τα capital controls θα μπορέσουν να χαλαρώσουν

Αναφερόμενος στο σενάριο του Brexit, εκτίμησε ότι «είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουμε τον αντίκτυπο της βρετανικής ψήφου στις αγορές και την οικονομία», αν και «έχουμε προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες προετοιμασίες». Τέλος, υποστήριξε πως η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά τις διακυμάνσεις του πληθωρισμού και θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, ώστε να πετύχει τον στόχο της».