Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ είπε χθες ότι δεν διαβλέπει καμία πιθανότητα να αλλάξει γνώμη η Βρετανία μετά την απόφασή της να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση
Aris Oikonomou / SOOC
Σε δηλώσεις της στο τέλος της πρώτης μέρας της συνόδου κορυφής της ΕΕ, η Μέρκελ περιέγραψε τις συνομιλίες με τον απερχόμενο Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ως «σοβαρές» αλλά «φιλικές». Πρόσθεσε ότι δεν ήταν η στιγμή για θλίψη ή θυμό, αλλά ότι η Ευρώπη πρέπει απλώς να αναζητήσει λύση στην κατάσταση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη τώρα.
«Θέλω να πω ξεκάθαρα απόψε ότι δεν βλέπω τρόπο να αντιστραφεί αυτό», είπε η Μέρκελ όταν ερωτήθηκε για την πιθανότητα να αλλάξει γνώμη η Βρετανία. «Χρειάζεται όλοι μας να δούμε την κατάσταση ρεαλιστικά. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για ευχολόγια».