«Περιμένουμε την κυβέρνηση να φέρει τον εκλογικό νόμο γιατί μέχρι στιγμής μας έχει πει σκέψεις. Έχει μπει σε σκέψεις με διάφορα παζάρια που έχει ξεκινήσει προφανώς με άλλα πολιτικά κόμματα, εμείς ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν μπαίνουμε σε τέτοιο αλισβερίσι για το που θα βρεθούν οι ψήφοι στη Βουλή, τι θα γίνει μετά.  Εάν είναι πραγματικά απλή αναλογική θα πούμε ανεπιφύλακτα ναι», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» ο Δ. Κουτσούμπας.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «λαγούς» και «επικίνδυνους» που προσπαθούν να πείσουν ότι χωρίς το 3% μπορεί να δούμε εκτρωματικά πολιτικά φαινόμενα εκπροσώπησής όπως και την εκπροσώπηση τούρκων στο ελληνικό κοινοβούλιο.

«Αυτοί οι κάποιοι που το λένε αυτό προς το παρόν δεν είναι η κυβέρνηση. Φαντάζομαι ότι καταλαβαίνει και η κυβέρνηση όπως θα έπρεπε να καταλαβαίνουν και όλα τα πολιτικά κόμματα ότι μπαίνουν σε μια πολύ επικίνδυνη συζήτηση. Κάποιοι, δεν τους λέω αφελείς αλλά με ανεύθυνο τρόπο ή λειτουργώντας ως «λαγοί» μιας κατάστασης οδηγούνται σε μια επικίνδυνη πολιτική που στην πραγματικότητα αναγνωρίζει και δια αυτού του τρόπου τούρκικη μειονότητα στη Θράκη κατά παράβαση διεθνών συνθηκών, νόμων του συντάγματος κλπ. 

Και γνωρίζουμε ότι τέτοιοι ανεύθυνοι και γελοίοι, είτε ως τοποθετήσεις είτε ως άποψη συνολικά, στην ιστορία της χώρας έχουν ανοίξει το δρόμο σε επικίνδυνους ατραπούς για το λαό μας και τη χώρα μας. Άρα ας περιοριστεί η συζήτηση σε ουσιαστικά ζητήματα, όπως είναι τα ζητήματα της δημοκρατίας στο αστικό πολιτικό σύστημα. Το Μάιο του 2012 20% του ελληνικού λαού που ψήφισε διαφορετικά κόμματα δεν εκπροσωπήθηκε καν στη Βουλή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΓΓ του ΚΚΕ.