Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της συγκεκριμένης εφημερίδας, το τείχος θα εκτείνεται σε μήκος 90 περίπου χιλιομέτρων νότια της Λωρίδας της Γάζας ενώ το βάθος του θα ξεκινά «αρκετές δεκάδες μέτρα κάτω από το έδαφος» έτσι ωστε να καταστούν πλέον άχρηστα τα υπόγεια τούνελ που έχει κατασκευάσει η Χαμάς και τα οποία αποτελούσαν τις μοναδικές ελεύθερες διόδους για τους Παλαιστινίους μετά και τον πλήρη αποκλεισμό της περιοχής, τόσο από το ίδιο το Ισραήλ όσο και από την Αίγυπτο.

Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά τείχος στα σύνορα Ισραήλ-Γάζας ενώ, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα το κόστος κατασκευής του προϋπολογίζεται σε περίπου 2,2 δισ. NIS (514 εκατ. ευρώ).

Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή από τον Ισραηλινό Στρατό και ενός άλλου τείχους σε σημεία των συνόρων της χώρας με τον Λίβανο.

Υπενθυμίζεται πως το 2002 το Ισραήλ ξεκίνησε να αποκλείει τη Δυτική Όχθη με ένα τείχος που το 2008 εκτάθηκε σε μήκος 405 χιλιομέτρων ενώ με την ολοκλήρωσή του αναμένεται να φτάσει τα 790 χιλιόμετρα.