Ο επικεφαλής της ΛΑΕ τονίζει ότι δεν αναγνωρίζει «την πολιτική και θεσμική νομιμότητα της εκποίησης του ΟΛΠ» και δεν θεωρεί «ότι η κύρωση από τη Βουλή αυτής της συμφωνίας παράγει τετελεσμένα ή συνιστά πλυντήριο για τις ποινικές ευθύνες των πολιτικών και άλλων προσώπων». 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΛΑΕ, ο Παν. Λαφαζάνης δήλωσε:
«Σε πολιτικές μικροαπατεωνιές της τελευταίας στιγμής, με την COSCO σε ρόλο υποβολέα και κηδεμόνα, επιδίδονται χωρίς προσχήματα Τσίπρας και Δρίτσας σε σχέση με το ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά.

Στόχος της κυβέρνησης και των βρώμικων παιχνιδιών παρασκηνίου στα οποία επιδίδεται, σε συνέργεια με την COSCO, είναι να αποπροσανατολίσει το λαό και να χρυσώσει το χάπι της εγκληματικής εκχώρησης του λιμανιού του Πειραιά.

Το ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά, που γίνεται με την φανατική συναίνεση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ποταμιού, Κεντρώων, αποτελεί έγκλημα των εγκλημάτων για το παρόν και το μέλλον της χώρας.

Το λιμάνι του Πειραιά δεν ξεπουλιέται απλώς αλλά στην ουσία χαρίζεται με προίκα πάνω από 1 δισ. ευρώ, στην COSCO, πράγμα που δίνει στην, έτσι και αλλιώς, εγκληματική εκποίηση τα χαρακτηριστικά μεγάλου σκανδάλου με κακουργηματικές ποινικές διαστάσεις.

Η εγκληματική εκχώρηση του ΟΛΠ στην COSCO αφήνει ξεκρέμαστους τους εργαζόμενους, βορά στην κινεζική κερδοσκοπική απληστία και στις απολύσεις, ενώ ο Πειραιάς κινδυνεύει να μετατραπεί σε Chinatown και αρένα λαθρεμπορικών και παραοικονομικών πρακτικών.

Εμείς δεν αναγνωρίζουμε την πολιτική και θεσμική νομιμότητα της εκποίησης του ΟΛΠ.

Δεν θεωρούμε ότι η κύρωση από της Βουλή αυτής της συμφωνίας παράγει τετελεσμένα ή συνιστά πλυντήριο για τις ποινικές ευθύνες των πολιτικών και άλλων προσώπων.

Το ξεπούλημα γρήγορα θα ματαιωθεί. Οι Κινέζοι δεν θα μείνουν για πολύ στο λιμάνι και οι ένοχοι θα καθίσουν στο σκαμνί.

Οι ένοχες και συνένοχες νεομνημονιακές και μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις και οι πρωταίτιοι του εγκλήματος θα απολογηθούν και θα πληρώσουν για τις απαράγραπτες ευθύνες τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ