Οι σχετικές ανακοινώσεις πρόκειται να γνωστοποιηθούν κοντά στο μεσημέρι. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν ανανμένεται να υπάρξει στην πρόταση που θα παρουσιασθεί κάποια διαφοροποίηση συγκριτικά με όσα δημοσιοποιηθεί τις προηγούμενες ημέρες ως προς τις προθέσεις της κυβέρνησης, σύμφωνα με την Καθημερινή.
 
Η κυβερνητική πρόταση θα αφορά δύο αλλαγές σε σχέση με τον ισχύοντα σήμερα εκλογικό νόμο: την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και τη χορήγηση δικαιώματος ψήφου από τα 17.

Αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ, κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι θα είναι το κόμμα στο οποίο θα αναπτυχθούν εσωτερικά οι μεγαλύτερες πιέσεις για υπερψήφιση του νομοσχεδίου, αφού είχε καταθέσει παρεμφερή πρόταση για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών.
 
Δεύτερο καμπανάκι της κυβέρνησης είναι το Ποτάμι, αφού ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει ταχθεί κατά της στήριξης της κυβερνητικής πρότασης, ωστόσο στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι θα δεχθεί και αυτός πιέσεις από μερίδα βουλευτών του για αλλαγή στάσης. Τέλος, η κυβέρνηση πιστεύει ότι υπάρχουν ελπίδες συμφωνίας ακόμα και με το ΚΚΕ, παρά τη σταθερή θέση του Περισσού για κατάργηση του ορίου 3% για είσοδο στη Βουλή.