Η συγκέντρωση προγραμματίστηκε από συνταξιούχους του ΙΚΑ, που διαμαρτύρονται για τις μειώσεις των συντάξεων και τη σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι το 2019.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι εργάτες της ΒΙΟΜΕ, που έχουν κατασκηνώσει έξω από το υπουργείο απαιτώντας τη νομιμοποίηση της λειτουργίας του κατειλημμένου εργοστασίου από τους ίδιους τους.
 
Στο κάλεσμα του το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει ότι «η μεγαλοεργοδοσία, αξιοποιώντας όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο που της έχουν εξασφαλίσει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τσακίζει μισθούς, μεροκάματα, ασφάλιση και εργασιακές σχέσεις. Καθημερινά, εκβιάζει εργαζόμενους να δεχτούν τη χειροτέρευση των όρων δουλειάς με το “μπαμπούλα” των απολύσεων και της ανεργίας».
 
«Αφήνει απλήρωτους για μήνες εργαζόμενους και όταν καταβάλλει τελικά τους πενιχρούς μισθούς, πολλές φορές προχωράει σε «ψαλίδισμα» των δεδουλευμένων με την υπόσχεση της εξόφλησης κάπου στο απροσδιόριστο μέλλον ή ακόμη χειρότερα απαιτεί από τους εργαζόμενους, στο όνομα της «στήριξης» της επιχείρησης, να συμφωνήσουν ότι εξοφλήθηκαν εξ ολοκλήρου», συνεχίζει η ανακοίνωση.
 
Τέλος, καταλήγει λέγοντας πως η συγκυβέρνηση «τροφοδοτεί την επιθετικότητα του κεφαλαίου και με νέους αντεργατικούς σχεδιασμούς που έχει ήδη ετοιμάσει και συμφωνήσει με την ΕΕ, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και τους άλλους μηχανισμούς του κεφαλαίου».