Οι ΗΠΑ και η ΕΕ βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την Διατλαντική Εταιρική Σχέση Συναλλαγών και Επενδύσεων (TTIP) εδώ και τρία χρόνια, με τις δύο πλευρές να θέτουν ως στόχο την ολοκλήρωση των συνομιλιών το 2016.

«Αυτό παραμένει υψηλή προτεραιότητα για τον πρόεδρο Ομπάμα και την κυβέρνησή μας και υπάρχει λόγος για αυτό» δήλωσε ο Κέρι στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή του με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο Κέρι είπε ότι διαφωνεί με όσους υποστηρίζουν ότι δεν θα προχωρήσει η συμφωνία TTIP.

«Θα λειτουργήσει ως αντίβαρο»

«Πιστεύουμε ότι υπάρχουν κάποιοι μύθοι σχετικά με αυτό και είναι δουλειά μας να διασφαλίσουμε ότι ενημερώνουμε επαρκώς τον κόσμο για τους τρόπους με τους οποίους τα δεδομένα της TTIP πραγματικά λειτουργούν για τους λαούς της Ευρώπης» δήλωσε, προσθέτοντας ότι σχεδιάζει να παρουσιάσει αυτά τα δεδομένα σε αρκετές ομιλίες του τους επόμενους μήνες.

Δήλωσε επίσης ότι η συμφωνία TTIP έχει καταστεί σημαντικότερη υπό το πρίσμα της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, δεδομένου ότι θα δημιουργήσει μια τεράστια αγορά.

«Έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει ως αντίβαρο σε οτιδήποτε αρνητικό ενδεχομένως υπάρξει εν τέλει στην όποια συμφωνία αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρώπης» ανέφερε.