Επιστρέφοντας Δευτερά στην δουλειά, οι νεώτεροι -και πιο εξοικειωμένοι με τις τεχνολογικές εξελίξεις-συνάδελφοι με ενημέρωσαν, για την ύπαρξη μίας νέας δραστηριότητας που κυριαρχεί στις μεγαλουπόλεις του ιδιαιτέρως σοβαρού και σκεπτόμενου πλανήτη μας: Το κυνήγι των Pokemons.

Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου

Πρόκειται – όπως μου είπαν- για μία εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα με τα οποία εντοπίζεις γύρω σου Pokemons (κάτι μικρά και πολύ τσαμπουκαλεμένα πλασματάκια  γνωστά από τις ομώνυμες τηλεοπτικές σειρές). Φυσικά στην χώρα μας – που άλλα προβλήματα δεν έχει- το παιγνίδι διαδίδεται ραγδαίως

Τα Pokemons μπορεί να είναι σε κτίρια, πλατείες η οπουδήποτε αλλού και όταν τα δεις από την κάμερα του κινητού τηλεφώνου πρέπει να τα πιάσεις. Αν καταφέρεις και πιάσεις πολλά, μετά μπορείς να τα βάλεις να τσακώνονται με άλλα Pokemons που έχουν πιάσει άλλοι κυνηγοί της κινητής τηλεφωνίας. (Pokemonικος Αυτοματισμός!)

Καθότι περίεργοι, κατεβάσαμε αυτή την εφαρμογή και όντως  εντοπίσαμε ένα Pokemon εδώ στα γραφεία του TPP. Το ψάξαμε για λίγη ώρα αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να το βρούμε και να το πιάσουμε. Ακόμη εδώ γύρω τριγυρίζει.

Στην συνέχεια πληροφορήθηκα ότι υπήρξαν μεγάλα προβλήματα στους servers που υποστηρίζουν αυτή την εφαρμογή από τη πληθώρα των ανθρώπων που θέλησαν να την κατεβάσουν αυτόχρονα με αποτέλεσμα “το σύστημα να τα παίξει” όπως λένε αυτοί που ξέρουν.

Την τελευταία φορά πάντως που άκουσα για το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόβλημα σε servers αυτό αφορούσε το taxisnet δηλαδή το σύστημα συγκέντρωσης των φορολογικών δηλώσεων. Μάλιστα σήμερα (18/7) λήγει και η σχετική προθεσμία χωρίς τελικά να υπάρξει κανένα τέτοιου είδους τεχνικό πρόβλημα. Οι servers του υπουργείου Οικονομικών λειτουργούν μια χαρά.

Μπορεί κανείς να πει ότι πρόκειται για πεζή σκέψη. Μαντεύετε όμως ποιοι θα είναι τα … Pokemonς  σε αυτή την χώρα από αύριο κιόλας; Ποιους θα αφορούν οι διασταυρώσεις στοιχείων, οι καταλογισμοί φόρων, τα πρόστιμα, οι δόσεις ή οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων; 

Σίγουρα όχι οι μεγαλοσχήμονες ή οι μεγάλες Α.Ε Το TPP έχει αναδείξει πολλάκις τους (απόλυτα νόμιμους) τρόπους να αποφεύγουν τέτοια προβλήματα. Άλλους πάλι, όπως τους εφοπλιστές, δεν τους αφορά καν το θέμα.

Τα πραγματικά Ρokemons είμαστε εμείς κι από ότι φαίνεται μας …έχουν ήδη πιάσει! 'Οπως μάλλον διαπιστώσατε από την κατάθεση της δήλωσής σας, ακόμη και με έναν πενιχρό μισθό των 500 – 700 ευρώ πληρώνεις φόρο.

Mένεις άναυδος κάποιες στιγμές με τις αντιφάσεις και την παράνοια των καιρών. Τι να πει κανείς;

Αλληλεγγύη στα …κυνηγημένα Pokemons;