του Δημήτρη Κανελλόπουλου

1) Αν δεν έβγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση δεν θα μαθαίναμε ποτέ για τα δάνεια στα ΜΜΕ (και τα κόμματα). Τέτοια εξεταστική επιτροπή δεν θα βλέπαμε ούτε τον άλλον αιώνα.

2) Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι από την κατηγορία εκείνη των πολιτικών που θα ήταν καλό για το πολιτικό σύστημα αν εξέλιπε (επιτέλους).

3) Ο Μάκης Βορίδης ήθελε στην αρχή να μην προχωρήσει η διαδικασία επειδή ο Γιάννης Αλαφούζος κλήθηκε ως φυσικό πρόσωπο και, πιθανότατα, που ξέρετε, μπορεί να μην είχε σχέση με ΜΜΕ, με τον Σκάι ας πούμε. «Γιάννης Αλαφούζος, Εκτελεστικός Πρόεδρος της μητρικής εταιρείας του Σκάι» η δήλωση ιδιότητας του Γ. Αλαφούζου λίγη ώρα μετά στην επιτροπή.

4) Ο Μάκης Βορίδης απαντούσε για λογαριασμό του Γιάννη Αλαφούζου. «Να φέρετε στοιχεία» ζήτησε από τον ιδιοκτήτη του Σκάι η Αννέτα Καββαδία, θα τα φέρει όποτε χρειαστεί πεταγόταν από το βάθος ο κ.Βορίδης.

5) «Μετά το 2012 σταματήσαμε να κάνουμε απολύσεις» είπε  ο Γιάννης Αλαφούζος όταν στο Σκάι 100.3 την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013 απολύθηκαν 13 τουλάχιστον άτομα.

6) Σκληρός με το μάρτυρα ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε ερωτήσεις του τύπου, «είχατε ποτέ επαφή με πολιτικό πρόσωπο για δανειοδότηση;» ή «ζητήσατε ποτέ από πολιτικό πρόσωπο να μεσολαβήσει για δανειοδότηση;». Τον κόλλησσε στον τοίχο.

7) Ο Νίκος Νικολόπουλος δεν αντέχεται.

8) Ερώτηση παγίδα του Δημήτρη Σταμάτη (ΝΔ) προς τον Γιάννη Αλαφούζο: «Ασκήθηκε ποτέ πίεση από εμάς προς εσάς;». Απάντηση: «Όχι». Μία ακόμα ερώτηση καταπέλτης: «Προσφέρθηκαν κόμματα να βοηθήσουν για να πάρετε δάνεια;». Απάντηση: «Όχι. Βοήθεια ποτέ».

9) Γενικά οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έκαναν ερωτήσεις χάδια προς το μάρτυρα. Είναι φανερό πως βρίσκονται όλοι τους, καναλάρχες και τα δύο αυτά κόμματα, στο ίδιο στρατόπεδο.

10) Τα «συγγνώμη λάθος μου», «ανακαλώ», «είχα λάθος πληροφόρηση» του Γιάννη Αλαφούζου ήταν πάμπολλα. Από τον Καλογρίτσα μέχρι τον Κώστα Αρβανίτη και τις ομαδικές απολύσεις.

10+1) «Καλά κάναμε και κλείσαμε την ΕΡΤ, γιατί είχε κάτι ανθρώπους σαν και εσάς που λειτουργούσαν ως φερέφωνα και ιεροκήρυκες του ΣΥΡΙΖΑ». Ο Δημήτρης Σταμάτης του Αντώνη Σαμαρά σε ένα δημοκρατικό κρεσέντο.