Ο Τρ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στον «κόφτη» κλείνοντας τη συζήτηση στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών κατά του λαθρεμπορίου καπνού.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία. Υπέρ επί της αρχής τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων. Κατά ψήφισε η Χρυσή Αυγή, ενώ «παρών» δήλωσε το ΚΚΕ.


Για τον ΕΝΦΙΑ

Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ, ο Τρ. Αλεξιάδης δήλωσε ότι δεν ήταν δυνατόν να εμφανιστεί φέτος ο συμπληρωματικός φόρος, καθώς δεν βρέθηκε αξιόπιστος τρόπος υπολογισμού των αξιών των αγροτεμαχίων. Επίσης, στην πιλοτική δοκιμή που έγινε μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων διαπιστώθηκε σωρεία λαθών στα Ε9.

«Δεν είναι ένας φόρος που υπερασπιζόμαστε και θα επιδιώξουμε να τον αλλάξουμε με φόρο ακίνητης περιουσίας, πιο δίκαιο και πιο αναλογικό» τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης.

Αναφερόμενος στους 600.000 φορολογούμενους που θα κληθούν φέτος να καταβάλλουν μεγαλύτερο φόρο, είπε ότι αυτή είναι η πολιτική διαφορά με την αντιπολίτευση, καθώς η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα πρέπει να πληρώνουν μεγαλύτερους φόρους όσοι έχουν και μεγαλύτερη περιουσία.