Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Εmnid για το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Ν24, τον τηλεοπτικό σταθμό του ομίλου «Welt», το 57% των Γερμανών απορρίπτει την πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ στην παροχή ασύλου στους πρόσφυγες και τους παράτυπους μετανάστες, ενώ πάνω από το 50% θεωρεί ότι δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι ανησυχίες των πολιτών.

Οι Γερμανοί δείχνουν να μην πανικοβάλλονται από τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών σε Μόναχο και Βαυαρία, καθώς το 61%  θεωρεί πως υπάρχει ασφάλεια στη Γερμανία. Τα 2/3 έχουν ηλικία άνω των 50 ετών. Στους νεότερους, έως 29 ετών, το ποσοστό είναι 58% και στις ηλικίες μεταξύ 30 και 49 ετών είναι 54%. Παράλληλα, μόνο ο ένας στους πέντε πολίτες δήλωσε πως οι επιθέσεις θα τον κάνουν να αλλάξει τον τρόπο ζωής του.

Σχετικά με την πρόθεση ψήφου, το 35% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) και το 23% τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD). Η Αριστερά (Die Linke) θα λάμβανε 1% παραπάν, δηλαδή 10% και οι Πράσινοι (Die Grünen) το ίδιο ποσοστό, δηλαδή 12%.  Αξίζει να αναφερθεί ότι το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) συγκεντρώνει 10% .