Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet, ο Ερντογάν υπεραμύνθηκε της στάσης που τήρησε η κυβέρνηση του μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, λέγοντας ότι «όποια απόφαση λάβαμε, σε όποια ενέργεια προβήκαμε μετά την απόπειρα του στρατιωτικού πραξικοπήματος, συμφωνούσαν με το σύνταγμα και τους νόμους της χώρας μας».

Αναφερόμενος στο θέμα της θανατικής ποινής, παρέπεμψε το ζήτημα στο τουρκικό κοινοβούλιο, υπογραμμίζοντας πως θα σεβαστεί την απόφαση του τουρκικού λαού. «Τι ζητάει ο κόσμος; Θανατική ποινή. Επειδή όμως είμαστε δημοκρατική χώρα, δεν πρέπει να το απορρίψουμε αλλά να το συζητήσουμε στη βουλή, και όλοι μας να συμμορφωθούμε με την απόφαση, όποια και αν είναι αυτή».

Τέλος, άφησε για μια ακόμη φορά αιχμές κατά των χωρών της Δύσης, που δεν έσπευσαν να σταθούν στο πλευρό του μετά τα γεγονότα της 15ης Ιουλίου. «Η συμπεριφορά τους είναι ντροπιαστική», δήλωσε χαρακτηριστικά. Στο μεταξύ συνεχίζονται οι διώξεις κατά ανθρώπων που η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί ύποπτους για «τρομοκρατικές ενέργειες».