«Τα εργασιακά αποτελούν θέμα ταυτότητας για εμάς και δεν σκοπεύουμε να κάνουμε υποχωρήσεις.  Αντιθέτως ξεκινάμε άμεσα την αντιστροφή της γενικευμένης απορρύθμισης της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξη που παραχώρησε  στην εφημερίδα «Επένδυση».

Ο Γ. Κατρούγκαλος εμφανίζεται αισιόδοξος για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης επί των εργασιακών, ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση πηγαίνει στη διαπραγμάτευση με τη δική της ατζέντα και για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης «δεν προσπαθούμε απλώς να αποκρούσουμε αμυντικά τις απαιτήσεις των δανειστών αλλά προωθούμε επιθετικά τις θέσεις μας».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή αλλά η κυβέρνηση θα καταφέρει να απομονώσει τις θέσεις του ΔΝΤ, όπως συνέβη και με τις συντάξεις, όταν το ΔΝΤ αντιδρούσε μέχρι τέλος και βεβαίως έχασε, ως προς «τη μικρή αύξηση των εισφορών που προτείναμε για να μη μειωθούν κατά 30% όλες οι επικουρικές».

Τέλος, απέκλεισε το ενδεχόμενο κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και χαρακτήρισε «ιδεοληπτική» την εμμονή του Ταμείου στις απολύσεις και τις απεργίες, ενώ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση επιδιώκει την επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την  επανεξέταση του ζητήματος της ρύθμισης των 100 δόσεων.