Σε κατάθεση που έδωσε στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της δανειοδότησης κομμάτων και επιχειρήσεων ΜΜΕ, ο Φ. Μπόμπολας υποστήριξε ότι τα δάνεια του ομίλου ανέρχονται σε 160 εκατ. και είναι ενήμερα και εξυπηρετούνται κανονικά. Μέσα στο ποσό αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι και το ομολογιακό δάνειο των 80 εκατ. ευρώ, που είχε συναφθεί το 2014 και εκταμιεύτηκε το 2016. Το δάνειο αυτό, πρόσθεσε, είναι σε καθεστώς «παγώματος» και οι τόκοι του, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, έχουν πληρωθεί κανονικά.

Στις ερωτήσεις για τα δάνεια της εταιρίας «ΠΗΓΑΣΟΣ», ανέφερε πως οι τράπεζες έχουν ζητήσει και έχουν λάβει εμπράγματες εγγυήσεις που ανέρχονται στο ποσό περίπου των 112 εκατ. ευρώ και δόθηκαν με βάση το γεγονός ότι ο κύκλος εργασιών της ΠΗΓΑΣΟΣ ήταν 240 εκατ. ευρώ και ο τζίρος της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ 180 εκατ. ευρώ, κάτι που, όπως υποστήριξε, καθιστούσε απολύτως δικαιολογημένες τις δανειακές συμβάσεις που υπεγράφησαν τότε.

Για τον δανεισμό της “ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε”, στην οποία, όπως ανέφερε, ο ΠΗΓΑΣΟΣ μετέχει με ποσοστό 32,5%, είπε πως ο συνολικός δανεισμός της εταιρείας αυτής ανέρχεται σε 103 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν εξυπηρετούνται και έχουν καταγγελθεί από τις τράπεζες. Για τον δανεισμό της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, προσέθεσε, ότι έχουν τεθεί ως εγγυήσεις μεταξύ άλλων ένα μεγάλο οικόπεδο ιδιοκτησίας του ομίλου και η ταινιοθήκη του, που έχει αποτιμηθεί από διεθνή εταιρεία σε περίπου 80 εκατ. ευρώ και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του δανείου.

Ερωτηθείς για το αν το κανάλι  έχει συγκεκριμένο πολιτικό προσανατολισμό, απάντησε ότι η ενημέρωση που παρέχει το Mega «είναι αντικειμενική και πλουραλιστική, καθώς ο σταθμός δεν ανήκει μόνο σε ένα μέτοχο», ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει τις ανακοινώσεις που εξέδωσε ο διευθυντής ειδήσεων του MEGA Μανώλης Καψής, σχετικά με τον αποκλεισμό του καναλιού από την διαδικασία της αδειοδότησης.

Ερωτηθείς για το αν χρησιμοποιούσε τον τηλεοπτικό σταθμό για να προωθήσει προσωπικά επιχειρηματικά συμφέροντα ή να έχει καλύτερη μεταχείριση από τις τράπεζες, υποστήριξε ότι δεν είναι διαπλεκόμενος, καθώς «τόσο εγώ όσο και ο αδελφός μου έχουμε στοχοποιηθεί επειδή η συμμετοχή μας στις εταιρείες είναι εμφανής, και δεν γίνεται μέσω άλλων εταιρειών ή άλλων προσώπων».

Τέλος, δήλωσε πως υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση του Mega είναι οι μέτοχοι του. Πήρα δάνειο, βάζοντας υποθήκη το σπίτι μου, για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, όμως υπάρχουν μέτοχοι που συμμετέχουν και σε άλλα μέσα ενημέρωσης και δεν ενδιαφέρονται. Σε ό,τι με αφορά έκανα ότι μπορούσα. Για τη σημερινή κατάσταση του Mega φταίνε οι μέτοχοί του»