Σε ό,τι αφορά προηγούμενο δανεισμό, ο κ. Κοντομηνάς είπε ότι το 2008, με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την αγορά μετοχών του Alpha από τον όμιλο RTL Group, αποπληρώθηκε το σύνολο όλων των οφειλών στις τράπεζες και από τις 31/12/2008 δεν υπάρχει παλαιότερη οφειλή.
 
Ο ιδιοκτήτης του Alpha, υπογράμμισε ότι είναι ο μόνος τηλεοπτικός σταθμός από όσους συμμετέχουν στον διαγωνισμό για τις άδειες, που έχει υποβάλλει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται και προσέθεσε ότι είναι ο μόνος κερδοφόρος σταθμός, καθώς τον Ιούνιο είχε κέρδη 1,5-2 εκατ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι απασχολεί 546 υπαλλήλους.
 
Απαντώντας για το θέμα της φοροδιαφυγής, τόνισε, «κατηγορούμαι για φοροδιαφυγή αλλά δεν υπάρχει- στα Δικαστήρια θα αποδειχθεί η αλήθεια», ενώ για τη μετοχική σύνθεση του σταθμού είπε ότι οι μετοχές είναι στο όνομα της κόρης του και ο ίδιος δεν είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ALPHA.
 
«Δεν περιλαμβάνομαι στη λίστα Λαγκάρντ γιατί ουδέποτε ήμουν κάτοχος λογαριασμού στην τράπεζα HSBC της Γενεύης», είπε, ισχυριζόμενος ότι αυτό βεβαιώνεται από την απάντηση της τράπεζας προς τον εισαγγελέα που προέβη σε σχετική ερώτηση. «Αφαιρέθηκε ένα όνομα και μπήκε το δικό μου στη λίστα. Δεν έχω λογαριασμό και το απέδειξα. Έβαλαν το όνομα Ιντεραμέρικαν με λογαριασμό μηδέν ευρώ. Κάποιος λοιπόν, έβαλε το χέρι του»
 
«Θα μπορούσα να έχω χρήματα στο εξωτερικό νόμιμα φορολογημένα γιατί είχα συναλλαγές στο εξωτερικό, αλλά δεν το έκανα. Αντίθετα μετέφερα στην Ελλάδα 980 εκατ. ευρώ από την πώληση της Interamerican» σημείωσε. 
 
Ακόμη, όταν ο Δημήτρης Κοντομηνάς ερωτήθηκε για τη φράση του κ.Αλαφούζου στην Εξεταστική Επιτροπή, ότι οι υπόλοιποι τηλεοπτικοί σταθμοί συναλλάσσονται με το Δημόσιο και απάντησε: «Ο Αλαφούζος να μιλάει για τον εαυτό του όχι για μένα. Δεν έχω καμία συναλλαγή με το Δημόσιο»