Συγκεκριμένα, 4 στους 5 ερωτηθέντες είναι κατηγορηματικά αντίθετοι σε κάθε συζήτηση εισδοχής της Τουρκίας στο ευρωπαϊκό μπλοκ ενώ στο εντυπωσιακό ποσοστό του 88% φτάνουν εκείνοι που ήθελαν πολύ σκληρότερη στάση της γερμανικής κυβέρνησης απέναντι στον Τούρκο Πρόεδρο ο οποίος, με αφορμή την απόπειρα της 15ης Ιουλίου επιδίδεται σε ένα δίχως προηγούμενο για δημοκρατική χώρα πογκρόμ διώξεων αναστέλλοντας ατύπως άρθρα του συντάγματος της χώρας.

Από τα αποτελέσματα της ίδιας έρευνας προκύπτει πως μόνο το 15% των ερωτηθέντων βλέπει με κάποια κατανόηση τις πρακτικές Ερντογάν, ποσοστό που για πρώτη φορά καταγράφεται τόσο χαμηλά και ενώ ένα 69% θέλει την άμεση διακοπή των συνομιλιών που αφορούν την ενδεχόμενη κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

Ταυτόχρονα, στην ερώτηση «Δεν ήταν η γερμανική κυβέρνηση αρκετά αλληλέγγυα προς την τουρκική, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος;» το 74% απαντά «όχι» και «ναι» απαντά το «18%». Συντριπτική (89%) είναι και η πλειοψηφία εκείνων που θεωρούν ότι στην Τουρκία απειλείται η Δημοκρατία, με μόλις το 5% να απαντά αρνητικά.

Σε ό,τι αφορά τα τρομοκρατικά χτυπήματα, φόβο εκφράζει το 79%, ποσοστό κατά 9 μονάδες μεγαλύτερο από ό,τι είχε καταγραφεί τον περασμένο Απρίλιο, ενώ αρνητικά απαντά το 22%. Το 41% των ερωτηθέντων δηλώνει μάλιστα ότι αποφεύγει τις μεγάλες συγκεντρώσεις και το 58% απαντά ότι δεν έχει αλλάξει η συμπεριφορά του.

«Καλά θωρακισμένη» πάντως θεωρεί τη Γερμανία το 55%, αλλά όχι το 39%.