Ο Lisnard αποφάσισε να εκδόσει τη συγκεκριμένη απαγόρευση φοβούμενος «ακόμη και συμπλοκές» όπως χαρακτηριστικά είπε, καθώς η εικόνα αυτή παραπέμπει σε φανατικούς ισλαμιστές εξ αιτίας των οποίων η χώρα θρήνησε πολλά αθώα θύματα.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Απαγορεύεται η πρόσβαση στις παραλίες για κολύμβηση σε οποιοδήποτε πρόσωπο φοράει ρούχα ανάρμοστα τα οποία δεν σέβονται τα χρηστά ήθη και την εκκοσμίκευση. Τη στιγμή που η Γαλλία αποτελεί στόχο τρομοκρατικών επιθέσεων, μαγιό που υποδηλούν επιδεικτικά το θρήσκευμα μπορούν να δημιουργήσουν κινδύνους διατάραξης της δημόσιας τάξης».

Η απαγόρευση όμως συνοδεύεται και από πρόστιμο που φτάνει τα 38 ευρώ τα οποία θα κληθεί να πληρώσει όποια γυναίκα δεν συμμορφωθεί. Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει υπάρξει κάποια σύλληψη γυναίκας καθώς η συγκεκριμένη απόφαση τέθηκε σε ισχύ μόλις στα τέλη Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που έχει υπάρξει αντίστοιχος ενδυματολογικός περιορισμός που αφορά τις μουσουλμάνες οι οποίες ζουν στη χώρα. Το 2011 η Γαλλία έγινε η πρώτη χώρα της Ευρώπης που απαγόρευσε το ισλαμικό πέπλο που αφήνει μόνο τα μάτια να φαίνονται, (τη γνωστή μπούρκα), καθώς και το νικάμπ το οποίο καλύπτει μεγάλο μέρος του προσώπου.

Σε απαγόρευση του «μπουρκίνι» όμως προχώρησε και ένα ιδιωτικό πάρκο της Μασσαλίας στις αρχές της εβδομάδας αλλά λόγω έντονων αντιδράσεων αναγκάστηκε να την αποσύρει.