Ακόμη, έγινε αναφρά στην ανάγκη αύξησης του αριθμού μετεγκαταστάσεων προσφύγων από την Ελλάδα και επανεγκαταστάσεων από την Τουρκία.
 
Ταυτόχρονα, συζητήθηκε ο ρόλος της Ελλάδας στην ανάδειξη του προσφυγικού ζητήματος, στο πλαίσιο και της διάσκεψης που διοργανώνει ο ΓΓ του ΟΗΕ για το Προσφυγικό.
 
Ο Πρωθυπουργός δέχτηκε τα συγχαρητήρια του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, για τον ανθρωπισμό και την αποτελεσματικότητα με την οποία, όπως είπε, η Ελλάδα διαχειρίζεται την προσφυγική κρίση, μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από αυξανόμενες τάσεις εχθρότητας και προκατάληψης απέναντι στους πρόσφυγες.
 
Ο Α. Τσίπρας θέλησε να σχολιάσει τον  σημαντικό τον ρόλο της Ύπατης Αρμοστείας ιδιαίτερα στο πεδίο της προκαταγραφής των προσφύγων. «Πιστεύουμε στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες», τόνισε ο ίδιος.
Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε πως »το πιο σημαντικό ζήτημα για εμένα είναι να προσπαθήσουμε να βρούμε μια μόνιμη λύση, φυσικά όχι στο μεταναστευτικό ζήτημα, αλλά μια μόνιμη λύση στη Συρία», αν και παραδέχθηκε ότι οι τελευταίες εξελίξεις δεν είναι τόσο αισιόδοξες
 
Απί την πλευρά του ο Γκράντι απένειμε τα εύσημα στην Ελλάδα για τη στάση που επέδειξε απέναντι στους πρόσφυγες, σημειώνοντας: «Θέλω πραγματικά για μια ακόμα φορά να σας ευχαριστήσω, να ευχαριστήσω την Ελλάδα που έχει δώσει τέτοιο παράδειγμα. Τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν πολύ άσχημα εδώ, με όρους κοινής γνώμης, με όρους εχθρότητας και αυτό δεν συνέβη. Και πιστεύω ότι θα πρέπει να είστε πολύ περήφανοι για αυτό».
 
Παράλληλα, αναφέρθηκε εκ νέου σε προκλήσεις στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης: «Έρχεται χειμώνας, χρειάζεται να οργανωθούμε, χρειάζεται να οργανωθείτε, εμείς είμαστε πραγματικά εδώ, όπως είπα και την προηγούμενη φορά, για να σας βοηθήσουμε. Είναι περίπλοκο, αλλά έχω την πεποίθηση ότι τα πράγματα βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση ώστε να μπορούμε να εργαζόμαστε μαζί».