«Ας φροντίσει ο κ. Νεφελούδης να εξοφλήσει τις οφειλές του» σχολίασε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ και υποστήριξε πως ο Οργανισμός επιβαρύνεται με έξοδα για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης χωρίς αυτά τα χρήματα να αποπληρώνονται από τα αρμόδια υπουργεία.

«Μόλις έπαιρνα την αντισταθμιστική καταβολή, η πρώτη μου δουλειά ήταν να πληρώσω τους εργαζόμενους. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τότε που δεν πληρώνουν τα υπουργεία και ασκούν κοινωνική πολιτική μέσω του ΟΑΣΘ. Πάνε να κλείσουν δύο χρόνια χωρίς να μου έχουν δώσει ευρώ» ανέφερε και εξήγησε πως ο Οργανισμός εξυπηρετεί με μειωμένο κόμιστρο φοιτητές, μαθητές, πολύτεκνους, ΑΜΕΑ εκτός νομού Θεσσαλονίκης, όσους είναι άνω των 65 ετών και δωρεάν τα άτομα με αναπηρία στον νομό Θεσσαλονίκης.

«Το υπουργείο Εργασίας για εξόφληση καρτών ΑΜΕΑ το 2014-15 και το πρώτο εξάμηνο του 2016 χρωστά στον ΟΑΣΘ 3,367 εκατ. ευρώ και επίσης για την κάλυψη πολύτεκνων και άλλων ομάδων, άλλα 9,457 εκατ. ευρώ» σημείωσε ο Χρ. Στεφανίδης και συμπλήρωσε πως το υπουργείο Παιδείας χρωστά 17,734 εκατ. ευρώ, για μειωμένο κόμιστρο φοιτητών και μαθητών, από το 2015 και για το α' εξάμηνο 2016.


«Να πληρωθούν οι οφειλές του υπουργείου»

Στην συνάντηση του υπουργείου Εργασίας, τη διοίκηση του ΟΑΣΘ θα εκπροσωπήσουν ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού και δύο νομικοί σύμβουλοι.

«Για τη συνάντηση, η οδηγία μου στο νομικό μου σύμβουλο είναι να πληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του υπουργείου Εργασίας» διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης.