Η κυβέρνηση υπόσχεται 50 εκατ. ευρώ για τις πληγείσες περιοχές και πάγωμα φόρων για τους σεισμόπληκτους, ενώ -μετά τις επικρίσεις για την έλλειψη «αντισεισμικής κουλτούρας» στην κατασκευή κτηρίων- προαναγγέλλει πρωτοβουλίες για πλαίσιο που θα διασφαλίζει ότι τα σπίτια που χτίζονται θα τηρούν τις προδιαγραφές.

Τα περισσότερα θύματα βρίσκονται στο Αματρίτσε, όπου οι νεκροί είναι τουλάχιστον 193 σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία (το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa μιλά για 204).

Οι τραυματίες που νοσηλεύτηκαν είναι τουλάχιστον 365. Ζωντανοί από τα ερείπια έχουν βγει ή ανασυρθεί 215 άτομα.

Την ίδια ώρα, οι μετασεισμοί συνεχίζονται, με τις δονήσεις να ρίχνουν την Πέμπτη κτίρια στο Αματρίτσε που είχαν, μετά βίας, σταθεί όρθια. Ο πιο πρόσφατος ισχυρός μετασεισμός ήταν 4,7 βαθμών το πρωί της Παρασκευής, λίγο μετά τις επτά (τοπική).

Αλληλεγγύη στους σεισμοπαθείς

Παράλληλα, οι πολίτες προσπαθούν να υποστηρίξουν με όποιον τρόπο μπορούν τους σεισμοπαθείς. Οι εκκλήσεις για δωρεά αίματος για τους τραυματίες έχουν βρει πολύ μεγάλη ανταπόκριση, με ουρές να σχηματίζονται σε νοσοκομεία κυρίως της κεντρικής Ιταλίας.

Σε όλες τις περιοχές επίσης, πολίτες μαζεύουν τρόφιμα και προμήθειες για τους κατοίκους των περιοχών κοντά στο επίκεντρο που πέρασαν άλλη μία νύχτα έξω από τα σπίτια τους.