Το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού έχει σκοπό να εξαλείψει τις κοινωνικές και προσωπικές πεποιθήσεις καθώς και τις θρησκευτικές αντιλήψεις, πράγμα το οποίο σημαίνει πως μόνο παιδιά με ιατρική βεβαίωση που απαγορεύει τον εμβολιασμό για τον εκάστοτε λόγο, δεν θα εμβολιάζονται υποχρεωτικά για ιλαρά και πολυομυελίτιδα.

Το σχέδιο νόμου έγινε νόμος της Πολιτείας τον Ιούνιο του 2015 από τον Διοικητή Τζέρι Μπράουν του Δημοκρατικού Κόμματος και προβλέπει ως προαπαιτούμενο για την εγγραφή τους στο σχολείο, οι μαθητές να εμβολιάζονται για τις παιδικές ασθένειες, ιλαρά και πολυομυελίτιδα, εκτός να υπάρχει ιατρική βεβαίωση με την οποία αποκλείεται κάποιος μαθητής από τη λήψη των συγκεκριμένων εμβολίων. Ο νόμος αυτός ψηφίστηκε ύστερα από ξέσπασμα ιλαράς στη Disneyland το 2014.

Η Καλιφόρνια είναι μόλις η τρίτη πολιτεία, που μέσω αυτού του νόμου προσπαθεί να εξαλείψει τις προσωπικές και θρησκευτικές αντιλήψεις, η ισχύς του οποίου, έχει πυροδοτήσει διαμαρτυρίες γονέων οι οποίοι θεωρούν τους εμβολιασμούς επιβλαβείς για τα παιδιά τους αλλά και θρησκευτικών ομάδων που εναντιώνονται στον εμβολιασμό.