Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν πως «η αλλαγή στους όρους του διαγωνισμού που περιορίζει το ποσοστό της Αζέρικης SOCAR στο 49%, έγινε από τη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ» και επισημαίνουν ότι «η κυβέρνηση σε καμία φάση δεν παρενέβη στους όρους του διαγωνισμού».

Αντιθέτως – συνεχίζουν οι αξιωματούχοι του υπουργείου – η πλευρά των Αζέρων φαίνεται πως επιζητά αλλαγή των όρων, επιδιώκοντας να της δοθεί το σύνολο των διαθεσίμων της εταιρείας, με το δημόσιο να παραιτείται ταυτόχρονα, από το δικό του μερίδιο.


Για την αύξηση στα τέλη χρήσης

Όσον αφορά την πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης και τις επικρίσεις περί επιδείνωσης του επενδυτικού κλίματος, διερωτώνται αν το επενδυτικό κλίμα υπηρετείται με την αύξηση 68% στα τέλη χρήσης του δικτύου, η οποία μεταφράζεται σε επιβάρυνση του ενεργειακού κόστους για την εγχώρια παραγωγή και τα νοικοκυριά.

Είναι φανερό – συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές – πως τα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα επιδιώκουν τόσο να υπονομεύσουν την ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης, όσο και να μετακυλήσουν σε αυτήν τις ευθύνες για ενδεχόμενη αποχώρηση της SOCAR.

Η κυβέρνηση πορεύεται αταλάντευτα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και με σεβασμό στους διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανόνες, καταλήγουν.