Ο Γιάννης Αλαφούζος πλήρωσε 43,6 εκ. Ο Ιωάννης Καλογρίτσας 52,6 εκ. Ο όμιλος Κυριακού 75,9 εκ. και ο Βαγγέλης Μαρινάκης 73,9 εκ.. Το συνολικό τίμημα έφτασε τα 246 εκατομμύρια ευρώ.

Στις δηλώσεις του εξερχόμενος ο κύριος Κυμπουρόπουλος, εκπρόσωπος του ΣΚΑΪ ανέφερε ότι ο τηλεοπτικός του σταθμός ήταν ο πρώτος που έλαβε την άδεια με ποσό 70% κάτω από όσα διέθεσαν οι υπόλοιποι καναλάρχες.

Ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε χαρούμενος που η κυβέρνηση κατάφερε να βάλει στα ταμεία της πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ. Προσέθεσε ότι τον ενδιαφέρουν τα media στην Ελλάδα αλλά όχι στην τιμή που έφτασε. Ανέφερε ότι έχει εναλλακτικό σχέδιο. «Πλήρωσαν πάνω από 50 και 60 εκατομμύρια ευρώ για άδειες που υπολόγιζαν στα 3. Ήταν πρωτότυπη η διαδικασία αλλά οργανώθηκε με άσχημο τρόπο. Θύμιζε κάπως φυλακή και κάναμε αστεία ότι είμαστε οι μοναδικοί που κλείστηκαν 60 ώρες μέσα σε έναν χώρο χωρίς απόφαση εισαγγελέα, και τουαλέτα με αστυνομικό πηγαίναμε. Η κυβέρνηση όμως έδειξε πως μπορεί να ολοκληρώσει τόσο δύσκολους διαγωνισμούς, είμαι χαρούμενος για αυτό. Το ότι θα φτάσουμε κάποια στιγμή στον χώρο τον Media, αυτό είναι σίγουρο.»

Σύντομες δηλώσεις έκανε ο κύριος Αλκαλάι κατά την έξοδό του χαρακτηρίζοντας εξωφρενικά τα ποσά. Είπε ότι δεν είχαν φανταστεί ότι θα φτάσουν τα ποσά σε τέτοια ύψη. Χαρακτήρισε τη διαδικασία υπερβολική.

Οι επιλαχόντες

Η Dimera Media είναι η πρώτη επιλαχούσα με 61,5 εκατομμύρια ευρώ. Ακολουθεί ο Alpha με 61 εκατομμύρια ενώ αρκετά χαμηλότερα οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ έφτασε μέχρι τα 18 εκ. και η ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ με 13 εκατομμύρια. 

Η διαδικασία από εδώ και πέρα:

Μετά τη σημερινή επικύρωση του πρακτικού θα ελεγχθεί το πόθεν έσχες των νικητών, θα εκδικαστούν οι ενστάσεις, θα κατατεθεί στο επόμενο 15ημερο το 1/3 του τιμήματος και, μετά, θα βγει η υπουργική απόφαση που θα επικυρώνει οριστικά και αμετάκλητα τα νέα κανάλια.

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση

Από την κυβέρνηση δηλώνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τα 246 εκατομμύρια ευρώ. Η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε: «Για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου – και μετά από μια τριακονταετία αυθαιρεσίας – μπαίνουν και εφαρμόζονται κανόνες στην χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Με όρους απόλυτης διαφάνειας, αποκαθίσταται η συνταγματική νομιμότητα και κατοχυρώνεται, επιτέλους, το δημόσιο συμφέρον».