Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Αγορά», ο Ν. Βούτσης τονίζει πως η κυβέρνηση θα κάνει ταμείο» το 2019 «και όλα θα κριθούν μέσα στο “μεγάλο κάδρο” των εξελίξεων διεθνώς και ιδιαίτερα μέσα στην Ε.Ε.».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής η μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού έχει επίγνωση της κατάστασης και αντιλαμβάνεται ότι χρειάζεται μια εύλογη πίστωση χρόνου ώστε η χώρα να ξεφύγει από τη μέγγενη των περιοριστικών πολιτικών λιτότητας».

Παράλληλα, άφησε αιχμές για τους δανειστές που «για τους δικούς τους λόγους» καθυστερούν το έργο της κυβέρνησης και επανέλαβε πως πρέπει να υπάρξει ρύθμιση για το θέμα του χρέους. «Είναι προφανές ότι πρέπει έγκαιρα να ληφθούν οι αποφάσεις για το χρέος, έτσι ώστε να μπορούν να εκτιμηθούν και να υλοποιηθούν σαφώς μικρότερα πλεονάσματα από αυτά που έχουν επιβληθεί για το 2018 και ύστερα».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών και υπογράμμισε ότι «το μείζον γεγονός» είναι ότι έγινε η διαδικασία αδειοδότησης και ότι «πλέον υπάρχει ένα θετικό θεσμικό προηγούμενο και υπόδειγμα», ενώ υποστήριξε πως είναι πολύ σημαντικό να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι «μέσα στο νέο ψηφιακό τοπίο των ιδιωτικών και συνδρομητικών τηλεοπτικών σταθμών, των περιφερειακών, των θεματικών και ραδιοφωνικών συχνοτήτων».