Τα δύο νομοσχέδια συζητήθηκαν σήμερα στην πρωινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, του υπουργού Ανάπτυξης Γιώργου Σταθάκη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών μετά τη συνάντηση, τα δύο νομοσχέδια θα κατατεθούν στη Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα προκειμένου να προχωρήσουν διαδικασίες στα δύο αυτά θέματα που εντάσσονται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων θα προβλέπει, όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί, τη φορολόγηση των εισοδημάτων που θα δηλωθούν με βάση τον φορολογικό συντελεστή που ίσχυε κατά τον χρόνο παραγωγής τους.

Επιπλέον, στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών τέθηκε επί τάπητος και το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού για τη ρύθμιση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων στο πλαίσιο της τροποποίησης του «νόμου Δένδια», ενώ συζητήσεις έγιναν και με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη.