Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στο BHMA FM είπε πως «Έχω ενημερώσει τον πρωθυπουργό γιατί η εντολή που μου έδωσε δεν έχει αντικείμενο και οι δομές είναι ακυβέρνητες».

«Δεν μου έχει εκχωρήσει ο υπουργός το δικαίωμα να ορίζω τους Διοικητές στα νησιά που έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «επί δύο μήνες  προσπαθώ να επικοινωνήσω με τον Γιάννη Μουζάλα».

«Η Νορβηγία ξοδεύει 12,000 το χρόνο για κάθε πρόσφυγα και η  Ελλάδα 15,000», δήλωσε.

Υπενθυμίζεται πως ο Oδυσσέας Βουδούρης έχει τοποθετηθεί στη θέση αυτή από τον περασμένο Απρίλιο αλλά έκτοτε δεν έχει επισήμως αναλάβει δραστηριότητες, καθώς ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, δεν έχει υπογράψει το σχετικό ΦΕΚ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Γιάννης Μουζάλας,  με έγγραφό του προς το γραφείο του Γενικού Γραμματέα στις 3 Αυγούστου ζητά από τον Οδυσσσέα Βουδούρη να τον ενημερώνει για κάθε του απόφασή του ώστε να τις εγκρίνει, μέχρι να εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ για τις αρμοδιότητες.

Ο Γενικός Γραμματέας στις 8 Σεπτεμβρίου με επιστολή του προς τον υπουργό τον ενημερώνει για την κρισιμότητα της κατάστασης στο προσφυγικό καθώς μια σειρά ενεργειών που ορίζει η νομοθεσία όπως η διοικητική δομή των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων έχουν κολλήσει εξαιτίας του ότι δεν έχει επισήμως αρμοδιότητες η Γενική Γραμματεία και ο ίδιος προσωπικά.