Υποστήριξε το ThePressProject

ΤΡΟΠΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Υπάρχουν 4 διαφορετικοί τρόποι να ενισχύσεις το ThePressProject. Μπορείς να δεις μια σύντομη περιγραφή για κάθε επιλογή στο πάνελ «Πληροφορίες υποστήριξης». Εκεί θα βρεις και διασυνδέσεις με περισσότερα στοιχεία. Αν δεν σε καλύπτουν αυτές οι πληροφορίες μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο τηλέφωνο 210.522.9567 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info ατ thepressproject τελεία gr.

Aπλή δωρεά Εγγραφή στους 1101 Συμμετοχή στο FUND2000 Μεγάλη δωρεά

ΑΠΛΗ ΔΩΡΕΑ

Μπορείς να κάνεις μια απλή δωρεά χρησιμοποιώντας την χρεωστική σου κάρτα ή τον λογαριασμό σου στο PayPal. Κάνοντας κλικ στο κουμπί Donate θα κατευθυνθείς σε νέα σελίδα. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν είναι υποχρεωτικό να έχεις λογαριασμό στο Paypal για να μας κάνεις μια απλή δωρεά. Για χρήση απλής χρεωστικής κάνε κλικ στο Continue που υπάρχει στο τέλος της σελίδας όπως φαίνεται στην συνοδευτική φωτογραφία.

Οι παρακάτω τραπεζικοί λογαριασμοί είναι δηλωμένοι ως λογαριασμόι δωρεών. Η απόδειξη κατάθεσης μπορεί να χρησιμοποηθεί κανονικά (κατηγορία αυτοτελώς φορολογούμενων). Αν ωστόσο επιθυμείτε χειρόγραφη απόδειξη δωρεάς επικοινωνήστε μαζί μας για να σας την παρέχουμε (η γράψτε το στις πληροφορίες κατάθεσης, μαζί με την διεύθυνσή και τα υπόλοιπα στοιχεία στα οποία θα κοπεί η απόδειξη).

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
6598-105207-071 (PAPADOPOULOU ZOI)
IBAN: GR03 0171 5980 0065 9810 5207 071
BIC: PIRBGRAA

ALPHA BANK
29200-2101-098-278 (PAPADOPOULOU ZOI)
IBAN: GR31 0140 2920 2920 0210 1098 278
SWIFT: CRBAGRAA

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ*
138/620264-01 (KARATZA GRANETA)
IBAN: GR50 0110 1380 0000 1386 2026 401

* Εξαιτίας των capital controls για την Εθνική χρησιμοποιούμε έναν απλό λογαριασμό στον οποίο ο εκδότης του TPP είναι συνδικαιούχος. Ωστόσο επειδή ο λογαριασμός δεν είναι δηλωμένος στην εφορία ως αυτοτελώς φορολογούμενος κόβονται χειρόγραφες αποδείξεις για όλες τις δωρεές που εκτελούνται μέσω αυτού. Μπορείτε να παραλάβετε την απόδειξή σας από τα γραφεία του TPP, Κοδράτου 21 - Μεταξουργείο ή αν επιθυμείτε να σας τη στείλουμε ταχυδρομικά μην ξεχάσετε να γράψετε τη διεύθυνσή σας στην αιτιολογία της κατάθεσης.

EUROBANK
Εξαιτίας των capital controls δυστυχώς δεν έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε κάποιο λογαριασμό της Eurobank. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή κατάθεσης χρημάτων μέσω χρεωστικής κάρτας που θα βρείτε παραπάνω. Μπορείτε πάντα να κάνετε τη δωρεά σας με έμβασμα στους άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά μην ξεχνάτε ότι επιβαρύνεστε με επιπλέον έξοδα.

Δεχόμαστε Bitcoins στη διεύθυνση: 1PqaZLTNXb85VJjUPKPvPNTDZJaDnyKuGe. Για γρήγορη πρόσβαση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το QR:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Οι απλές δωρεές είναι απαραίτητες για το ThePressProject και ουσιαστικά αποτέλεσαν το οξυγόνο μας για τα πρώτα 5 χρόνια της λειτουργίας του. Το ThePressProject όμως έχει πλέον μεγαλώσει και με αυτό συνεργάζονται περισσότεροι από 20 δημοσιογράφοι. Για να μπορεί ένα ΜΜΕ να είναι πραγματικά ανεξάρτητο θα πρέπει να προσφέρει σωστές συνθήκες εργασίας και η μέθοδος των απλών δωρεών έχει το πρόβλημα ότι δεν εξασφαλίζει ένα σταθερό πλαίσιο χρηματοδότησης. Για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε την πλατφόρμα των 1101 (πληροφορίες στο δίπλα Tab). Σας καλούμε να προτιμήσετε μια σταθερή ενίσχυση, αν όμως θέλετε να κάνετε μια απλή δωρεά φυσικά και αυτή είναι, όπως πάντα ευπρόσδεκτη.

Περισσότερα στοιχεία:

Πως λειτουργεί το TPP Το τι και το πώς

Στις 4 Νοεμβρίου του 2015 το ThePressProject παρουσίασε την πλατφόρμα των 1101, το πρώτο ολοκληρωμένο μοντέλο χρηματοδότησης της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας στην Ελλάδα. Τα μέλη των 1101 συμμετέχουν με μια ελάχιστη συνδρομή αξίας 5€ σε ένα εγχείρημα που είναι ταυτόχρονα πλατφόρμα χρηματοδότησης, σύστημα διαφάνειας, πρόγραμμα επένδυσης αλλά και πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας αντιμετωπίσαμε αρκετά προβλήματα οργάνωσης της πλατφόρμας αλλά πλέον όλες οι διαδικασίες αυτοματοποιούνται και ενσωματώνονται στην ιστοσελίδα του TPP. Οι 1101 πλέον θα συνδέονται απευθείας στο TPP, θα έχουν επιπλέον δυνατότητες σχολιασμού της ύλης, μόνιμη σύνδεση με τους συντάκτες του Newsroom, θα βλέπουν πριν από όλους ρεπορτάζ και αναλύσεις και θα έχουν πρόσβαση σε αποκλειστικό υλικό, το οποίο όμως δεν θα αφορά το δημοσιογραφικό περιεχόμενο. Επιπλέον από τον Οκτώβριο οργανώνεται μηνιαία συνάντηση με τα μέλη, στην οποία θα συμμετέχουν δημοσιογράφοι, αναλυτές και άλλοι καλεσμένοι του TPP. Σας καλούμε να πάρετε μέρος στο μεγαλύτερο και πιο φιλόδοξο εγχείρημα για ανεξάρτητη ενημέρωση. Σας καλούμε να γίνεται ένας από τους 1101.

Περισσότερα στοιχεία:

Η πλατφόρμα των 1101 Το τι και το πώς

Το FUND2000 είναι ένα έκτακτο κεφάλαιο 40.000€ το οποίο θέλουμε να συγκεντρώσουμε προκειμένου να κάνουμε το μεγαλύτερο βήμα ανάπτυξης από την ίδρυσή μας. Με αυτό το κεφάλαιο θα αναπτύξουμε το ερευνητικό μας τμήμα, την τηλεοπτική μας δραστηριότητα, θα δημιουργήσουμε τμήμα Data Reporting, θα χρηματοδοτήσουμε ένα διεθνές ντοκιμαντέρ και θα ιδρύσουμε το Ελληνικό Κέντρο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας. Το πλήρες πλάνο θα παρουσιαστεί τις πρώτες ημέρες του Οκτώβρη. Για να συγκεντρώσουμε αυτό το ποσό υπολογίσαμε ότι χρειαζόμαστε 20€ από 2.000 αναγνώστες μας (από τους τουλάχιστον 190.000 που περνάνε από τη σελίδα μας κάθε μέρα). Για να σας αποδείξουμε ότι αυτή η προσπάθεια αξίζει από τις 12 του Σεπτέμβρη έχουμε ξεκινήσει ένα νέο μοντέλο δημοσιογραφικής παραγωγής μέσω εσωτερικής αναδιοργάνωσης (πιέζοντας τα όρια μας) ώστε να σας παρουσιάζουμε τουλάχιστον ένα ερευνητικό πρωτογενές ρεπορτάζ κάθε μέρα. Με την βοήθεια του FUND2000 αυτή η δραστηριότητα θα μπορούσε να τριπλασιαστεί.

Περισσότερα στοιχεία:

Τι είναι το FUND2000 Φτάνουν αυτά;

Εδώ, στο ThePressProject, πιστεύουμε ότι η δημοσιογραφία δεν απαντάει στο δικαίωμα του κόσμου να ξέρει, αλλά στο δικαίωμά του για έναν καλύτερο κόσμο. Γνωρίζουμε την σημασία της ενημέρωσης στην διαμόρφωση των κοινωνιών και επιθυμούμε να δημιουργήσουμε έναν ολοκληρωμένο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό οργανισμό που θα ανταποκρίνεται στην αποστολή του. Γνωρίζουμε επίσης ότι διαχρονικά σημαντικό ρόλο στην επιτάχυνση της ιστορίας έπαιξαν οι ευεργέτες. Όχι όμως αυτοί που έχουμε συνηθίσει να ακούμε στα δελτία ειδήσεων τα τελευταία χρόνια. Δεν μας ενδιαφέρουν τα χρήματα του Σόρος, του Νιάρχου ή οποιουδήποτε άλλου ολιγάρχη που κρύβει πίσω από τα χρήματά του πολιτικές ή οικονομικές σκοπιμότητες. Μας ενδιαφέρουν αυτοί που αντιλαμβάνονται την χορηγία με τον τρόπο που γίνονταν οι «λειτουργίες» στην αρχαία Ελλάδα. Μας ενδιαφέρουν αυτοί δηλαδή που έχουν την δυνατότητα και ταυτόχρονα νιώθουν ως υποχρέωσή τους προς την κοινωνία να συνεισφέρουν καλύπτοντας έτσι τον άνεργο που δεν μπορεί να προσφέρει ούτε 5€ το μήνα. Αυτούς τους ανθρώπους τους τιμούμε και τους περιμένουμε. Μεγάλη δωρεά θεωρούμε οποιαδήποτε δωρεά άνω των 500€. Αυτές θα πρέπει να είναι επώνυμες για λόγους διαφάνειας. Τα ονόματά των τιμούμενων ευεργετών μας θα εμφανίζονται στην σελίδα διαφάνειας του TPP.

Περισσότερα στοιχεία:

Τι είναι το FUND2000 Το τι και το πώς