Κατά τις διαδηλώσεις σοβαρά επεισόδια έγιναν σε πολλά σημεία και περισσότερο σε Παρίσι και Νάνδη όπου η Αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση βίας με καταιγισμό χημικών και δακρυγόνων αλλά και ρίψεις ύδατος με από οχήματα εκτόξευσης.

Οι διαδηλωτές αντιτίθενται στο ήδη από τετραμήνου σχεδόν σχετικό ψηφισμένο νομοσχέδιο το οποίο, επιτρέπει στους εργοδότες να προσλαμβάνουν και να απολύουν υπαλλήλους με πολύ μεγαλύτερη ευκολία καθώς και να διαπραγματεύονται τα ωράρια εργασίας άμεσα με τους εργαζόμενους, κάτι που όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, υπονομεύει ευθέως τα κεκτημένα δικαιώματά τους.

Στο Παρίσι ομάδα διαδηλωτών με καλυμένα τα πρόσωπά τους δέχθηκαν βροχή χημικών και απάντησαν με πέτρες και φωτοβολίδες ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι αστυνομικοί χτύπησαν με τα κλομπς και ψέκασαν με σπρέι πιπεριού, ενώ ταυτόχρονα αναφέρθηκε και μεγάλος αριθμός συλλήψεων διαδηλωτών.

Συγκρούσεις ξέσπασαν στο Παρίσι ως ομάδες νεαρών διαδηλωτών, που είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους, προκάλεσε την αστυνομία πετώντας πέτρες και φωτοβολίδες.

La police bloque les entrées et sorties de la #garedelyon #manif15sept #Blocus15Septembre #LoiTravail pic.twitter.com/2kW2KJmmGv

Νωρίτερα, οι άνδρες των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει όλες τις προσβάσεις προς τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Λυών προκειμένου να εμποδιστεί η διακίνηση του πλήθους.

Νωρίτερα, αξιωματούχοι ασφαλείας μπλοκάρει όλες τις εισόδους και εξόδους στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού-Gare de Lyon να αποφευχθεί η υπερχείλιση των διαδηλωτών.

Ιδιαίτερα βίαια ήταν τα επεισόδια και στη Νάνδη όπου η αστυνομία εκτόξευσε χημικά κατά του πλήθους.