Κατά τη συνάντηση έγινε σύνοψη των διαπραγματεύσεων αυτής της εβδομάδας, και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο συγκεκριμένος παράγοντας, «σήμερα είμαι πολύ πιο ευχαριστημένος απ' ό,τι ήμουν τη Δευτέρα, καθώς αμβλύνθηκαν αρκετές ανησυχίες και υπάρχει μεγάλη πρόοδος».
 
Σύμφωνα επίσης με το εν λόγω στέλεχος, στο θέμα του υπερταμείου για τις αποκρατικοποιήσεις υπάρχει η πεποίθηση ότι το θέμα θα έχει κλείσει σε όλες του τις πτυχές τις επόμενες ημέρες, ενώ υπήρξε μεγάλη πρόοδος στο νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
 
Παρά το γεγονός ότι δεν φαίνεται ότι θα προχωρήσει τελικά ο «ακατάσχετος λογαριασμός», αν και αποτελεί μια από τις βασικές εξαγγελίες που έκανε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το προηγούμενο σαββατοκύριακο, η νομοθετική ρύθμιση ενδέχεται να συνοδεύεται από μεγαλύτερα κίνητρα, ώστε να αυξηθεί η χρήση «πλαστικού χρήματος» και η εισπραξιμότητα του ΦΠΑ. Στο νομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη των αδήλωτων κεφαλαίων, ανέφερε το κορυφαίο στέλεχος, υπάρχουν ακόμα τεχνικά θέματα προς επίλυση, αλλά και οι δυο πλευρές φέρονται να είναι πολύ κοντά.

Οι θεσμοί μπλοκάρουν και την προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεκινήσει στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης συζήτηση για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων που προβλέπει το ελληνικό πρόγραμμα για μετά το 2018.

Επιπλέον, ανοιχτά παραμένουν ακόμα, το ζήτημα της στελέχωσης του Υπερταμείου και τα αδήλωτα εισοδήματα.

 
Οι εκπρόσωποι των θεσμών αναχωρούν σήμερα από την Αθήνα και τα όποια ανοικτά ζητήματα στα ορόσημα θα συζητηθούν και θα επιλυθούν σε τεχνικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, το οικονομικό επιτελείο θεωρεί ρεαλιστικό το χρονικό ορόσημο της 29ης Σεπτεμβρίου οπότε συνεδριάζει το Euro Working Group και της 10ης Οκτωβρίου (συνεδρίαση Eurogroup), για την έγκριση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ στη βάση υλοποίησης των ορόσημων.
 
Μέχρι τότε οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν εξ αποστάσεως, προκειμένου να κλείσουν τα 15 προαπαιτούμενα.
 
Ωστόσο, η αποστολή του ΔΝΤ θα παραμείνει για περαιτέρω επαφές με στόχο τη σύνταξη έκθεσης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας- με πιθανότερη ημερομηνία επιστροφής τη 17η Οκτωβρίου. 
 
Αν υπάρξουν ανοιχτά θέματα ή αστερίσκοι, αναμένεται να συζητηθούν στο Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου, ωστόσο έτσι η κυβέρνηση δεν θα προλάβει τη σύνοδο της 7ης Οκτωβρίου  στην Ουάσιγκτον που θα έχει στο επίκεντρό της την Ελλάδα, με στόχο μια ενδεχόμενη λύση για το χρέος.
 
Μετά την ολοκλήρωση του γύρου διαπραγματεύσεων της Πέμπτης, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης εκτίμησε ότι η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και οι θεσμοί βρίσκονται κοντά σε συμφωνία όσον αφορά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τη διευθέτηση των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων
 
Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά θα αποστείλει προσχέδιο νόμου στο κουαρτέτο μέχρι το τέλος του μήνα προκειμένου να επιλυθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες.
 
Επιπλέον, στο μικροσκόπιο των δανειστών βρέθηκαν τα έσοδα, ο νέος προϋπολογισμός, αλλά και  οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού περί παγώματος ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και τον ΕΤΑΑ με τους θεσμούς να ζητούν να δουν συγκεκριμένα νούμερα, καθώς και τεκμηριωμένες και συγκεκριμένες προτάσεις επί αυτών των θεμάτων. Τα ανοιχτά ζητήματα προστίθενται σε αυτά του υπερταμείου, της αγοράς ενέργειας, των ενστάσεων για την απόδοση της εξοικονόμησης δαπανών, του αναπτυξιακού ταμείου, της bad bank, και των επιδομάτων.
 
Όλες οι εκκρεμότητες αναμένεται να συζητηθούν εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Ανακριβή» τα δημοσιεύματα περί φρένου στο «πάγωμα» των ασφαλιστικών εισφορών 

 
Στο ζήτημα του παγώματος των οφειλών αναφέρεται το υπουργείο Εργασίας με σημερινή ανακοίνωσή του. Αναλυτικά:
 
«Σημερινά ρεπορτάζ που παρουσιάζουν τους εκπροσώπους των θεσμών να «φρενάρουν» ή και να απορρίπτουν τις κυβερνητικές προτάσεις για το «πάγωμα» των ασφαλιστικών εισφορών από 1/1/2017 είναι απολύτως ανακριβή. Τα εν λόγω μέτρα, μάλιστα, προκειμένου να εξασφαλίσουν σφαιρικότερη και αποτελεσματικότερη προστασία, θα συνδυασθούν με την αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους των πολυοφειλετών σε ασφαλιστικά ταμεία. Η σχετική διαπραγμάτευση με τους θεσμούς συμφωνήθηκε ότι θα συνεχισθεί την επόμενη εβδομάδα με τηλεδιασκέψεις».