«Μετά την απόφαση της Βρετανίας για αποχώρηση, υπήρξε προβληματισμός αλλά και σκέψεις για το μέλλον της Ευρώπης. Ήταν μια σημαντική συνάντηση η σημερινή, προκειμένου να χαράξουμε γραμμή για τους επόμενους μήνες και το μέλλον μας. Φάνηκε ότι η Ευρώπη έχει την πρόθεση να προχωρήσει και έχει προτεραιότητες για το μέλλον των πολιτών, την ασφάλεια και την ευημερία τους. Θα συζητήσουμε κι άλλα πράγματα στο ευρωπαϊκό συμβούλιο του Οκτωβρίου. Τον Μάρτιο θα υπάρξουν και επίσημες αποφάσεις».

Σχετικά με το προσφυγικό, τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει «καταστολή της παράτυπης μετανάστευσης» και να προστατευθούν αποτελεσματικά τα σύνορα των συνόρων που βρίσκονται «στην πρώτη γραμμή» του προσφυικού προβλήματος. «Πρέπει να προστατευθούν οι χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του προσφυγικού και πάταξη της παράνομης μετανάστευσης. Επίσης, πρέπει να υπάρχουν πρακτικά μέτρα απέναντι στην τρομοκρατία».

Σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης, υπογράμμισε ότι υπάρχει σημαντική δουλειά να γίνει, προκειμένου να υπάρξει ανακούφιση των πολιτών μέσω των απαραίτητων επενδύσεων, ενώ άφησε αιχμές για όσους «θέλουν να καταστρέψουν την Ευρώπη». Τέλος, εκτίμησε πως θα μπορέσει να υπάρξει συνεργασία με τη Βρετανία για το θέμα της άμυνας απέναντι στους τρομοκράτες.

«Δε νομίζω πως ένα ευρωπαϊκό συμβούλιο μπορεί να αλλάξει την άποψη των ψηφοφόρων. Έχουμε και εμείς ευθηνές βέβαια για την Ευρώπη. Αυτοί που θέλουν να την καταστρέψουν δεν θα υπερασπίσουν τις αξίες που υπερασπιζόμαστε, δεν θα υπερασπιστούν τη δημοκρατία. Μετά την έξοδο της Βρετανίας, η νέα πρωθυπουργός έδειξε πρόθυμη να συνεργαστούμε στο θέμα της άμυνας και τη καταπολέμηση της τρομοκρατίας».