Η ανάλυση διανθιζόταν με υποχθόνιους μικρούς υπαινιγμούς, ότι κάτι θα γίνει και κάτι θα αποκαλυφθεί για την τράπεζα, αλλά αυτό δεν λεγόταν. Καταλάβαινες ότι υπάρχει εμπλοκή στο ζήτημα της επιλογής των προσώπων. Εμένα τι με νοιάζει; Εγώ θα έμπαινα στο συμβούλιο; Τι σημασία έχει αν είναι αυτοί ή άλλοι; Τι θα αλλάξει; Είναι πολύ καλός ο Ρουμελιώτης; Είναι καλύτερος από τον Μπουσδούκο ή την Πουσκούρη; Ποιοι είναι όλοι αυτοί; Τι ακριβώς διακυβεύεται εκεί;

Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να είμαι εντελώς ηλίθιος, να μην καταλαβαίνω αυτό που όλοι οι υπόλοιποι καταλαβαίνουν. Δεν αποκλείεται δηλαδή για άλλους αυτές οι ειδήσεις να βγάζουν νόημα.

Εις ό,τι με αφορά, έχω την ισχυρή εντύπωση ότι εγώ δεν ήμουν ο αποδέκτης αυτών των ειδήσεων. Υπάρχει ένα παιχνίδι πιέσεων μεταξύ διαφορετικών θεσμικών παραγόντων, που προφανώς εμπλέκει αυτούς που αναφέρονται. Αλλά η είδηση αποκλείεται να βρίσκεται εκεί που συζητούσαμε. Άκουγα χωρίς να μπορώ να διακρίνω ποιο είναι το θέμα. Στο δικαστικό κομμάτι, το μόνο που μπορεί να κινήσει για λίγο το ενδιαφέρον του τηλεθεατή, η υπόθεση είναι παμπάλαιη, τριών ετών τουλάχιστον, όταν συζητούσαμε για τα χρήματα που έπαιρνε η σύζυγος Στουρνάρα υποτίθεται για διαφήμιση. Για το υπόλοιπο, δεν καταλαβαίνω τι με νοιάζει. Και όταν δεν καταλαβαίνω σκέφτομαι πονηρά. Σκέφτομαι ότι ο αποδέκτης είναι αυτός στον οποίον κλείνει το μάτι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου. Πρόκειται για μια συζήτηση μεταξύ αυτών που διαπλέκονται και συγκρούονται, δίνοντας υπονοούμενα τόσο όσο πρέπει, για να γίνει η δουλειά. Από αυτή την άποψη είναι λογικό ότι δεν βασίζονται οικονομικά στους τηλεθεατές, αλλά στη διαπλοκή για να επιβιώσουν. Εμείς είμαστε ωτακουστές, κρυφακούμε σε μια συζήτηση που γίνεται μεταξύ των μεγάλων, αλλά που δεν είναι για την ηλικία μας.

Γι’ αυτό και μέσα σε αυτόν τον ψεύτη και άδικο ντουνιά προσπαθούμε να κάνουμε κάτι πολύ απλό: ένα ενημερωτικό μέσο που θα αναρωτιέται τι συζητάμε και γιατί. Τι καίει εμάς, όχι εκείνους που μας ψήνουν. Αυτή είναι μια δημοσιογραφία που θα έχει το θάρρος να απευθύνεται στους πολίτες για να τη στηρίξουν, γιατί τα ερωτήματα που την απασχολούν είναι διατυπωμένα από αυτή την οπτική γωνία.