Στα πρότυπα αντίστοιχων συνεντεύξεων του Μπαράκ Ομπάμα στις ΗΠΑ, η Κομισιόν ξεκίνησε μια σειρά συνεντεύξεων που θετουν τον Γιούνκερ ενώπιον των ερωτήσεων από δημοφιλείς προσωπικότητες του Youtube.

Μία από αυτές είναι η γαλλίδα Λετίσια Νάτζι, που καταγγέλλει ότι κατά την προετοιμασία της συνέντευξης κατάλαβε ότι Youtube και Κομισιόν επιθυμούσαν κα θέσει «πού ήπιες» και συνηθισμένες ερωτήσεις, στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μάλιστα, δημοσίευσε κι ένα βίντεο που τραβήχτηκε από κρυμμένη κάμερα, στο οποίο φαίνεται ένας υπάλληλος του Youtube (που ανήκει στην Google) να την απειλεί ότι αν «ενοχλήσει» τον Γιούνκερ, με ερωτήσεις όπως το σκάνδαλο φοροδιαφυγής μεγάλων εταιρειών στο Λουμβρούγο όσο ήταν πρωθυπουργός της χώρας για παράδειγμα, τότε «δεν θα κρατήσει πολύ η καριέρα της στο Youtube.

H Νάτζι όμως δεν υπέκυψε στις πιέσεις και ρώτησε τον Γιούνκερ για τα Luxleaks, για τη νέα θέση του προκατόχου του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην Goldman Sachs (αναλυτικό ρεπορτάζ του TPP εδώ) και τη δύναμη των λόμπι στον καθόρισμο των πολιτικών της Ε.Ε.. Ειδικά για το πρώτο ζήτημα ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή. «Το να υπόσχεστε ότι θα χτυπήσετε την φοροδιαφυγή των μεγάλων εταιρειών, ενώ είσταν 18 χρόνια πρωθυπουργός της χώρας που επέτρεπε αυτές τις πρακτικές  δεν είναι σαν ένας ληστής τραπεζών να διορίζεται επικεφαλής της αστυνομίας;» ρωτάει τον πρόεδρο της Κομισιόν σε ένα σημείο της συνέντευξης. Ολόκληρο το βίντεο εδώ:

H Κομισιόν μέσω του εκπροσώπου της, Μαργαρίτη Σχοινά, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στο περιστατικό. «Είμαστε ενοχλημένοι που γινόμαστε μέρος μιας ιστορίας με την οποία δεν έχουμε καμία σχέση» τόνισε, προσθέτοντας ότι μετά από τόσα χρόνια στην πολιτική, ο Γιούνκερ μπορεί αν ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε ερώτηση. Το Youtube αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι απλώς ο υπάλληλος προετοίμαστε την Νάτσι ενόψει της συνέντευξη. Ωστόσο η vlogger τονίζει επίσης ότι μετά τη συνέντευξη το δημοφιλές δίκτυο αναγνώρισε το λάθος του και της προσέφερε πλουσιοπάροχο συμβόλαιο συνεργασίας.