Όπως μεταδίδει το Bloomberg, τα hedge funds τα οποία εκκαθαρίζουν συναλλαγές παραγώγων μέσω της Deutsche Bank έχουν αποσύρει πλεονάζοντα ρευστά διαθέσιμα και θέσεις που έχουν στην μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα.

Τα Millenium Partners, Capula Investement Management και Rokos Capital Management είναι μεταξύ των 10 hedge funds που έχουν κόψει την έκθεση τους, ανέφερε καλά πληροφορημένη πηγή στο πρακτορείο. Τα hedge funds χρησιμοποιούν την Deutsche Bank για την εκκαθάριση των συναλλαγών τους σε παράγωγα επειδή δεν είναι μέλη οίκων εκκαθάρισης.

«Οι πελάτες μας συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πιο ενημερωμένους επενδυτές» δήλωσε εκπρόσωπος της Deutsche Bank σε ανακοίνωση που στάλθηκε με email. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η μεγάλη πλειοψηφία εξ αυτών έχουν πολύ καλή γνώση της σταθερής oικονομικής μας κατάστασης, του τρέχοντος μακροοικονομικού περιβάλλοντος, των νομικών διαδικασιών στις ΗΠΑ και την πρόοδο που σημειώνουμε στην εφαρμογή της στρατηγικής μας» πρόσθεσε.

Στη Γερμανία ο δείκτης DAX, έκλεισε με απώλειες 0,31% (10.405.54 μονάδες), με την μετοχή της Deutsche Bank να σημειώνει απώλειες 7%, επαναπροσεγγίζοντας τα πρόσφατα ιστορικά χαμηλά, ενώ απώλειες κοντά στο 5% σημείωσε και ο τίτλος της  Commerzbank μετά την ανακοίνωση πως θα περικόψε περίπου 10.000 θέσεις εργασίας.

Η δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι αναμένει το κόστος αναδιάρθρωσης να ανέλθει στο 1,1 δισεκ. ευρώ. Η Commerzbank είπε ότι θα προχωρήσει στην περικοπή 9.600 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης ή περίπου 20% του προσωπικού της στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, αλλά σχεδιάζει να προσθέσει 2.300 θέσεις εργασίας σε τομείς όπου αναπτύσσονται οι δραστηριότητές της, με την καθαρή μείωση των θέσεων εργασίας να φθάνει έτσι τις 7.300.

Πηγή: Βloomberg.com