«Το σύστημα υγείας, δεν καταρρέει. Δεν επιτρέψαμε να καταρρεύσει πέρυσι, που ήταν η δύσκολη χρονιά και η χώρα είχε βρεθεί στο όριο. Και η οικονομία και η υγεία. Το σύστημα υγείας φέτος, έχει σταθεί καλύτερα στα πόδια του. Προφανώς υπάρχουν κενά και ανάγκες, αλλά είμαστε σε μία περίοδο, συνεχώς βελτιούμενης κατάστασης», δήλωσε ο Α. Ξανθός από τα Ιωάννινα όπου και πραγματοποιεί επίσκεψη σε νοσοκομεία.

Όπως υποστήριξε ο υπουργός, η βελτίωση του συστήματος Υγείας αρχίζει να γίνεται αισθητή στους εργαζόμενους στο ΕΣΥ αλλά και τους πολίτες, «των οποίων η πρόσβαση, ιδιαίτερα σε σοβαρές επεμβάσεις και θεραπείες, έχει βελτιωθεί πάρα πολύ».

Αναφερόμενος στις ελλείψεις προσωπικού, τόνισε πως η κριτική επί αυτού είναι καλοδεχούμενη διότι πάντα θα υπάρχουν κενά και ανάγκες που θα πρέπει να καλυφθούν. Όπως υποστήριξε, «δεν ισχύουν οι ισχυρισμοί της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία αμφισβήτει τους αριθμούς, ό,τι δηλαδή σταμάτησε πέρυσι, η συνεχιζόμενη από το 2011 μείωση των λειτουργικών δαπανών στα νοσοκομεία». Τέλος, επανέλαβε ότι έχουν προκηρυχτεί 760 θέσεις μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ.