Ο Μιστούρα απεύθυνε έκκληση στη Ρωσία και τη Συρία να μην συνεχίσουν την καταστροφή των υποδομών της πόλης στην προσπάθειά τους να εξοντώσουν τους μαχητές και σημείωσε ότι περίπου 275.000 πολίτες είναι αυτή τη στιγμή εγκλωβισμένοι στο Χαλέπι. «Το πολύ σε δύο μήνες και με αυτούς τους ρυθμούς το Χαλέπι μπορεί να έχει καταστραφεί ολοσχερώς» ανέφερε ο Μιστούρα σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το πρωί. «Χιλιάδες Σύροι πολίτες που δεν έχουν σχέση με την τρομοκρατία θα χάσουν τη ζωή τους και ακόμα περισσότεροι θα τραυματιστούν. Αυτό θα συμβεί όταν εμείς θα γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα. Αν η βία συνεχιστεί με αυτό το ρυθμό θα έχουμε μια δεύτερη Χομς αλλά σε κλίμακα 50 φορές μεγαλύτερη».

Απευθυνόμενος στους μαχητές της Τζαμπάτ Φτέχ αλ Σαμ (πρώην Μέτωπο Αλ Νόσρα) αναρωτήθηκε αν είναι έτοιμοι να καταδικάσουν σε θάνατο 275.000 ανθρώπους: «Αν αποφασίσετε να φύγετε αξιοπρεπώς και με τα όπλα σας προς το Ιντιλμπ ή όπου αλλού θέλετε να πάτε, εγώ προσωπικά θα σας συνοδεύσω έξω από την πόλη».

Απευθυνόμενος έπειτα στο Κρεμλίνο ο Μιστούρα αναρωτήθηκε «Είστε στα αλήθεια έτοιμοι να συνεχίσετε αυτού του είδους την εμπλοκή και να καταστρέψετε de facto μια ολόκληρη αρχαία πόλη»;

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην προσπαθήσουν να επιβάλλουν περιορισμούς στις Ρωσικές ή Συριακές αεροπορικές δυνάμεις και έφτασε στο σημείο να απειλήσει ότι θα καταρριφθεί οποιοδήποτε αεροσκάφος προσπαθήσει να τους εμποδίσει. Επιπλέον ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Maj Gen Igor Konashenkov σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν θα έχουν χρόνο να επικοινωνήσουν με τους «Αμερικάνους εταίρους» σε περίπτωση που δουν οποιονδήποτε πύραυλο να στοχεύει τις δυνάμεις τους και προειδοποίησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα χτυπήσουν χωρίς προειδοποίηση οποιονδήποτε επιτεθεί στις Συριακές δυνάμεις.

Όσον αφορά το διπλωματικό μέτωπο, ο Μιστούρα είπε ότι η απόφαση των ΗΠΑ και της Ρωσίας να διακόψουν τις διμερείς συνομιλίες για το Συριακό αποτελεί σημαντική οπισθοδρόμηση αλλά υποστήριξε ότι υπάρχουν αρκετές χώρες που προσπαθούν να πετύχουν μια κατάπαυση του πυρός και με αυτές στρατεύεται και η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Γάλλος υπουργός εξωτερικών, Jean Marc Ayrault βρέθηκε στη Μόσχα προκειμένου να υποστηρίξει μια νέα προσπάθεια των Ηνωμένων Εθνών για την απαγόρευση των πτήσεων πάνω από το Χαλέπι προκειμένου να μοιραστεί ανθρωπιστική βοήθεια και να εγκατασταθεί ένα σύστημα παρακολούθησης που θα επιβλέπει τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου. Ωστόσο όλοι αναλυτές συμφωνούν ότι οι ελπίδες του γάλλου διπλωματούχου για επιτυχία είναι ελάχιστες. Οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν διακόψει κάθε γραμμή επικοινωνίας και μια κατάπαυση του πυρός δεν φαίνεται εφικτή αυτή τη στιγμή.